Bauk o Plenkoviću: Pala je europska pozlata, svaki novi mail ruši prvu crtu njegove obrane

Bauk o Plenkoviću: Pala je europska pozlata, svaki novi mail ruši prvu crtu njegove obrane
Screenshot: NU2

SABORSKI zastupnik SDP-a Arsen Bauk gostovao je u emisiji Nedjeljom u 2 u kojoj je između ostalog govorio i o Aferi Hotmail te stanju u SDP-u.

Bauk je u HRT-ovoj emisiji prokomentirao rezultate zadnje ankete prema kojoj 21 posto građana i nakon Afere Hotmail smatra da bi najbolji premijer i dalje bio Andrej Plenković.

"Po njegovom paradoksu znači da ga 79 posto ne bi za premijera", odgovorio je Bauk.

"Da ste tu anketu radili prije godinu dana taj bi rezultat za Plenkovića bio puno bolji, a ako bude novih mailova - u budućnosti bi moglo biti puno gore", dodao je Bauk.

"Pala je europska pozlata"

Poručio je kako Plenković u ovoj aferi nije reagirao na vrijeme te kako će biti sve slabiji.

"Pala je europska pozlata, svaki novi mail ruši prvu crtu njegove obrane", kazao je Bauk koji je dodao i kako vjeruje da će se pojaviti još novih mailova.

"Što se tiče HDZ-a, u javnosti je prisutna misao da je Tomislav Karamarko otišao zbog afere Konzultantica. On je otišao jer više nije imao većinu, a afera je samo bila povod da ga napusti Most. Isto će se dogoditi i Plenkoviću. Sad ima 77 ruku, a mnogi od tih 77, kad bi izašli na izbore - loše bi se proveli. Stoga će ga držati dokle to budu mogli pozivajući se na stabilnost itd.", kazao je Bauk.

"What happens ih Partija, stays in Partija"

Komentirao je i moguću koaliciju SDP-a i SDSS-a te politiku Milorada Pupovca. Za njega je rekao kako s SDP-om lakše nalazi zajednički jezik u ideološkim, a s HDZ-om u financijskim stvarima. Za eventualno koaliranje s SDSS-om kazao je kako su partneri SDSS-u u nekim lokalnim sredinama, a da su zastupnici nacionalnih manjina na nacionalnoj razini uvijek partneri.  

Osvrnuo se i na loš položaj predsjednika SDP-a Davora Bernardića, prema najnovijim anketama. Bauk je kazao da postoje različite metode ispitivanja rejtinga pojedinaca, ovisno o tome s kim se kandidat konfrontira. Branio je Davora Bernardića i njegov istup "Di su pare", a rekao je i da kao predsjednik Kluba SDP-a neće javno kritizirati predsjednika stranke.

O situaciji o SDP-u kazao je kako on "ima običaj da o onome što se događa u stranci ne priča javno''.

"What happens ih Partija, stays in Partija. Mislim da je SDP, ovakav kakav jest, i dalje najbolja stranka u Hrvatskoj i jedina koja može izvući Hrvatsku iz ovoga u čemu se našla", rekao je.

O politici Aleksandre Kolarić

Prokomentirao je i politiku Aleksandre Kolarić za koju je rekao kako njezin način kampanje za zagrebački SDP odudara od načina koji je donio Glavni odbor. Prokomentirao je i Abileneski paradoks prema kojemu "određene okolnosti tjeraju ljude unutar grupe da djeluju protiv svoje volje i to zato što se nemaju snage suprotstaviti".

"Politička stranka je dobrovoljna organizacija i ulaskom u stranku prihvaćate određena pravila. Svi oni koji žele skratiti mandat predsjedniku stranke imaju mehanizme i to se ne radi preko medija", poručio je Bauk za HRT.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara