Bauk: Veterani kukavički traže da Dan antifašističke borbe više ne bude praznik

Bauk: Veterani kukavički traže da Dan antifašističke borbe više ne bude praznik
Foto:Pixsell/Patrik Macek

PREDSJEDNIK Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk ocijenio je danas neprihvatljivim i kukavičkim prijedlog amandmana saborskog Odbora za ratne veterane da Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, ubuduće bude spomendan, umjesto državni praznik i neradni dan.

"Taj prijedlog je apsolutno neprihvatljiv, ali pomalo i kukavički i domobranski. Trebali su predložiti da se potpuno makne iz kalendara jer vjerojatno to o njemu misle, a ne da se svede na spomendan“, ustvrdio je Bauk.

Poručuje da je amandman apsolutno neprihvatljiv, ali, dodaje, o tome neka se očituju i stranke vladajuće koalicije i vlada koja je predložila izmjene Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Hrvatskoj.

Sabor će raspravljati u petak

"Mislim da je riječ o tome da stranačka desnica malo provocira i uzvraća udarac Andreju Plenkoviću, ali to je njegov problem, a mogao bi postati i problem države", ocijenio je Bauk u izjavi novinarima u Saboru.

Odbor za ratne veterane, kojemu je na čelu HDZ-ovac i predsjednik Hvidre Josip Đakić, na sjednici je u srijedu predložio amandman na Vladin prijedlog Zakona o blagdanima po kojemu bi 8. listopada ostao praznik, kao Dan neovisnosti, a da umjesto njega 22. lipnja, Dan antifašističke borbe postane spomendan i bude radni dan.

O vladinu prijedlogu novog kalendara blagdana sabor će raspravljati u petak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara