BBC-jev novinar pronašao odbjeglog pedofila. Bio je okružen djecom

BBC-jev novinar pronašao odbjeglog pedofila. Bio je okružen djecom
Screenshot: BBC

"BACAJU cigle. Ulazi u auto", rekao je BBC-jev reporter Paul Kenyon svom snimatelju kad je okupljeno mnoštvo postalo agresivno tijekom snimanja reportaže u Bugarskoj.

A to nije bila bilo kakva reportaža. BBC-jev reporter je, naime, otišao u Bugarsku pronaći osuđenog britanskog pedofila koji je pobjegao iz zemlje.

Samo nekoliko minuta prije nego što je morao pobjeći od bijesne rulje, Kenyon se suočio licem u lice s Danielom Hullom, i to pred kamerom. 

Pronašao pedofila okruženog djecom unatoč zabrani

"Vi ste odbjegli pedofil, zar ne?" pitao ga je.

"Ne", odgovorio mu je Hull.

No novinar se nije dao smesti: "Da, vi ste u bijegu. I pedofil ste."

"Ja sasvim sigurno nisam pedofil", inzistirao je i dalje Hull.

"A ovdje ste s mnoštvom djece bez pratnje", nastavio je novinar, razotkrivajući navodnog pedofila do kraja.

"Nisu bez pratnje", pravdao se Hull.

Otišao propovijedati među Rome u Bugarsku

Naime, Hull je amaterski glazbenik i samozvani kršćanski propovjednik koji je u Velikoj Britaniji osuđen zbog pedofilije, gdje je odslužio 15 mjeseci zatvora nakon što je uhvaćen sa stotinama pornografskih fotografija djece. 

Sudac mu je prilikom izricanja presude prije dvije godine zabranio i kontakt s djecom bez nadzora jer je "opasan za djecu", kao i putovanje u inozemstvo bez dogovora s vlasti. 

No Hull se oglušio na tu zabranu i otišao živjeti u Bugarsku, gdje sada živi i propovijeda u romskoj zajednici. Štoviše, na društvenim mrežama je objavio na desetke videa na kojima je s romskom djecom.

Hull je jedan od čak 581 osuđenog pedofila koji je nestao ili se nije javio policiji, javlja BBC. Unatoč tome, u Bugarskoj redovno objavljuje videa i traži donacije. 

Bugarska policija ne čini ništa

"Gospodine Hull, sudac je rekao da možete otići u zatvor na vrlo dugo vrijeme", rekao je reporter pedofilu, dok je ovaj bježao od njega u obližnju kuću. 

"Ne, nije", odgovorio mu je Hull zatvarajući vrata. Ubrzo nakon toga lokalni Romi, djeca i odrasli, počeli su bacati kamenje na ekipu BBC-ja. "To mi govori da se ovaj čovjek uvukao tako duboko u lokalnu zajednicu, postao im je kao brat. On je kao član zajednice, oni ga žele zaštititi. Tako je duboko ušao", komentirao je Kenyon na odlasku. 

Steve Fitzpatrick iz londonske policije izjavio je da je "zgrožen što je to dozvoljeno" i naglasio da su kontaktirali bugarsku policiju, ali da oni "ne postavljaju pitanja (Hullu) koja bi trebala biti postavljena".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara