BBC-jev voditelj: Ugušio sam ljubavnika oboljelog od AIDS-a

BBC-jev voditelj: Ugušio sam ljubavnika oboljelog od AIDS-a

Tekst: V.Š.
Foto: BBC

VETERAN BBC-jevih dokumentaraca Ray Gosling u ponedjeljak je priznao da je svog ljubavnika oboljelog od AIDS-a ugušio jastukom.

U intervjuu BBC-ju rekao je da možda došlo vrijeme da javnosti otkrije tajnu koju čuva već dugo vremena. "Jednom sam nekoga ubio", priznao je.

Nagrađivani 70-godišnji autor dokumentaraca i aktivist za prava homoseksualaca rekao je da je to bio čin milosrđa i da mu nije žao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bio je mlad momak, bili smo ljubavnici i imao je AIDS. Liječnici su rekli da mu ne mogu pomoći, a on je trpio neizdržive bolove. Zamolio sam liječnika da nas nakratko ostavi same i tada sam ga ugušio jastukom. Kada se liječnik vratio, rekao sam mu da je preminuo, a on nije ništa pitao", ispričao je.

Dogovorili smo se za takvo rješenje


"Teško je gledati nekoga koga voliš kako pati. Mi smo se dogovorili za takvo rješenje, u slučaju da se bol pojača i nitko mu ne može pomoći. Strašna je stvar znati što moraš napraviti u takvom trenutku", rekao je.

Glasnogovornik BBC-ja rekao je da je Gosling svjestan posljedica svoje izjave te da nije otkrio identitet svog ljubavnika pa BBC nije uspio kontaktirati članove njegove obitelji. Rekao je i da autori emisije još nisu razgovarali s policijom, ali da će surađivati u istrazi ako do nje dođe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara