Beba koju je izgrizao pas opet operirana. Još se bori za život

Beba koju je izgrizao pas opet operirana. Još se bori za život
Foto: Google maps, 123rf

OBAVLJENA je nova neurokirurška operacija teško ozlijeđene bebe, koju je u petak u kući u Repašu izgrizao pas, potvrdio je ravnatelj Dječje klinike u Klaićevoj, prof. dr. Goran Roić.

Više informacija bit će poznato nakon što bude gotov operativni zahvat, javlja RTL.

"S obzirom na primarnu težinu i prirodu zadobivenih ozljeda kao i na nalaz kontrolnog MR-a mozga pokazalo se da treba napraviti novu neurokiruršku operaciju. Njezino je stanje stabilno, ali i dalje je vitalno ugrožena", rekao je danas prof. dr. Roić.

Kaznena prijava ocu, majci ništa

> Klub Dogo Argentino Hrvatska: Nema dokaza da se radi o pasmini Dogo Argentino

Podsjetimo, napad se dogodio u petak u Repašu, nedaleko od Koprivnice, a pas pasmine dogo argentino je jednomjesečnu bebu izgrizao po glavi. Prema informacijama koje se doznaju iz policije, nesretno dijete pas je izgrizao u spavaćoj sobi. Policijska istraga i dalje traje. 

Protiv 45-godišnjeg oca bebe koju je ugrizla argentinska doga bit će podnesena kaznena prijava zbog povrede djetetovih prava, potvrdila je glasnogovornica PU koprivničko-križevačke Diana Žagar.

Iako se pojavila informacija da bi mogla biti podnesena i kaznena prijava protiv majke djeteta, za RTL su iz policije tu vijest demantirali. Za sada ne razmatraju mogućnost pokretanja kaznenog postupka protiv majke.

Prema informacijama do kojih je došao Index, dijete pripada paru iz Repaša koji ima tri psa. Prema tim informacijama, par ima tri svoja pasa među kojima je i mužjak doge kojeg je kupio otac djeteta, a do napada je došlo kada je dijete zaplakalo iz krevetića, a taj je pas dijete onda počeo gristi.

Operirana po dolasku

Malena je djevojčica s teškim ozljedama prevezena u Zagreb u Klaićevu bolnicu, gdje je odmah operirana.

Beba ima teške ozljede glave. Moždano tkivo je oštećeno, kosti glave su također oštećene te se djevojčica nalazi na intenzivnoj njezi. Na respiratoru je i sedirana.

"Riječ je o kraniocerebralnoj ozljedi, ozljedi kostiju glave i moždanih struktura. Napravljen je hitni CT glave da se vidi težina ozljeda. Indiciran je hitni neurokirurški operativni zahvat i dijete je operirano. Trenutno je u jedinici intenzivnog liječenja. Riječ je o teškim ozljedama s obzirom na strukture koje su zahvaćene", rekao je u subotu za Index dr. Goran Roić, ravnatelj Klaićeve bolnice.

"Takva vrsta ozljeda i takva težina ozljeda, dakle moždanih osjetljivih struktura u vrlo ranoj dječjoj dobi - to su životno ugrožavajuće ozljede. Međutim, vrlo je rana faza, postoperativno nije prošlo ni 24 sata od neurokirurškog zahvata, tako da su bilo kakve prognoze nezahvalne i nemoguće, ali medicinski je sve poduzeto što je u našoj moći i naravno da se i dalje radi sve ono što je moguće", rekao je ravnatelj Roić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara