Bebićev Treći hrvatski blok o neuspješnoj kandidaturi Rijeke

STRANKA Treći hrvatski blok (THB) u današnjem priopćenju ocjenjuje da "oni koji su vodili kandidaturu Rijeke za domaćina Mediteranskih igara (MIR) 2009. nisu u stanju dovesti Igre u Rijeku" te kako se "pokazalo da su obećanja i optimizam bili bez pokrića".

"Od prve do posljednje kandidature gradska politika nije napravila gotovo ništa i šetala je Mediteranom računalnim simulacijama onoga što će biti napravljeno", smatraju u THB-u, stranci na čijem je čelu Vladimir Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
THB ocjenjuje da "Meditranske igre ne mogu biti sredstvo za rješavanje infrastrukturnih i drugih problema, već priznanje za dostignuća grada u razvoju športa". K tomu, po mišljenju te stranke, "iz triju neuspjeha treba prepoznati pogreške" te "iz projekta isključiti politički monopol jedne političke grupacije".

Drže da "za neuspjeh nije kriva dobra talijanska, nego loša hrvatska politika" te da "projekt MIR-a ne mogu voditi ljudi kojima vladaju emocije". Navode da "nije pohvalno što se naše izaslanstvo prepustilo orkestriranu plakanju u Almeriji nakon izbora grada Pescare za domaćina MIR-a 2009.".

Na kraju priopćenja THB-a stoji da "svima koji su neuspješno, nekompetentno i bahato vodili kampanju treba zahvaliti", a Rijeku pretvoriti u mediteranski grad u kojemu će MIR biti samo jedna od niza priredaba".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara