Beč: Počela konferencija UNIDO-a

DESETO zasjedanje glavne konferencije Organizacije UN za industrijski razvitak (UNIDO) počelo je u ponedjeljak u Austria Centru u Beču.

Konferenciju je otvorila austrijska ministrica vanjskih poslova Benita Ferrero - Waldner naglasivši značenje te međunarodne organizacije u ispunjavanju ciljeva iz Milenijske deklaracije - usvojene na summitu 2000. u New Yorku, u iskorjenjivanju siromaštva, razvitku industrije, čistije tehnologije i proizvodnje te razvoju novih tehnologija, obnovljenih energija i energetske učinkovitosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glavni direktor UNIDO-a Carlos Magarinos, govoreći o dosadašnjem i budućem radu, istaknuo je uspješnost prestrukturiranja UNIDO-a kao i njegovu ciljanu orijentaciju na industrijski razvitak, potporu razvitku zemalja u tranziciji i nerazvijenih.

Hrvatsko izaslanstvo će osim na plenarnoj sjednici, sudjelovati i u radu Foruma o industrijskom razvitku te okruglih stolova: "Industrija i okoliš - potreba za novom industrijskom revolucijom" te "Poslijekrizna obnova i rekonstrukcija industrije" gdje će se u raspravi izložiti i iskustva RH, izjavila je načelnica u Ministarstvu gospodarstva i glavna za suradnju (focal point) RH sa UNIDO-om Ivana Halle. Dodala je da Hrvatska od učlanjenja 1992. godine aktivno surađuje s UNIDO-m, posebice u provedbi različitih projekata.

Glavna konferencija te specijalizirane organizacije u sklopu UN-a održava se svake druge godine. Ove godine u sklopu konferencije održat će se i Forum o industrijskom razvitku i šest okruglih stolova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara