Beljak u saboru o malom Cesareu: Sram me što sam političar, to dijete nitko ništa ne pita

Beljak u saboru o malom Cesareu: Sram me što sam političar, to dijete nitko ništa ne pita
Foto: Pixsell/Miranda Cikotic

O SLUČAJU devetogodišnjeg Cesarea Avenatija, nad kojim je u Splitu provedena ovrha u kojoj je predan na skrb njegovom ocu, Talijanu Alessandru Avenatiju, danas je u Hrvatskom saboru govorio HSS-ov Krešo Beljak, a zbog ustrajavanja da o tome progovori mimo dnevnog reda, Mostov Miro Bulj dobio je dvije opomene i izgubio pravo govoriti cijeli utorak.

"Danas me sram što sam političar, iako nemam nikakve veze s tim, sram me jer nikoga od mojih kolegica i kolega u ostalim strankama, posebno onima na vlasti, nije sram što se u Splitu provodi ovrha nad devetogodišnjim djetetom", rekao je Beljak.

>> VIDEO Cesareov otac nasilno ga je uvukao u auto, dječak se otimao

>> VIDEO Cesare odveden u tajnosti, prosvjednici bijesni

Apelirao je prije svega na ministra unutarnjih poslova, a onda i na sve ostale, da se zabrinu, da "razmišljaju kao ljudi, ne kao političari", pitajući se kako bi se osjećali da se to događa u njihovoj blizini. "Uostalom, kako li se osjeća dijete od devet godina, koje, eto, po našim zakonima i institucijama nitko ništa ne pita", rekao je zastupnik.

Bulj tražio stanku

"Možemo li zajedno smoći snage, prije svega odgovorni, da se ta očigledna nepravda, pa koliko bila u skladu s pravom ili zakonima ili ne, ali je ljudska nepravda, Božja nepravda, kršćanska nepravda, da se to spriječi i da se za dobrobit djeteta sve to skupa prolongira za vrijeme kada će prestati mogućnost da dijete ozbiljno strada", kaže Beljak.

Bulj je pak tražio stanku kako bi Most potom progovorio o istoj temi. U Splitu se događa ovrha, blokirana je cesta, situacija je dramatična, argumentirao je svoj zahtjev, ali ga je predsjedavajući Željko Reiner uputio da stanku može tražiti samo u vezi aktualne točke dnevnog reda, u ovom slučaju studentskom radu, a ne o drugim temama.

Kako je Bulj nastavio, Reiner ga je opomenuo jednom, pa drugi put. "Oduzimam Vam pravo govoriti cijeli dan", poručio mu je Reiner.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara