Beljak u saboru o malom Cesareu: Sram me što sam političar, to dijete nitko ništa ne pita

Beljak u saboru o malom Cesareu: Sram me što sam političar, to dijete nitko ništa ne pita
Foto: Pixsell/Miranda Cikotic

O SLUČAJU devetogodišnjeg Cesarea Avenatija, nad kojim je u Splitu provedena ovrha u kojoj je predan na skrb njegovom ocu, Talijanu Alessandru Avenatiju, danas je u Hrvatskom saboru govorio HSS-ov Krešo Beljak, a zbog ustrajavanja da o tome progovori mimo dnevnog reda, Mostov Miro Bulj dobio je dvije opomene i izgubio pravo govoriti cijeli utorak.

"Danas me sram što sam političar, iako nemam nikakve veze s tim, sram me jer nikoga od mojih kolegica i kolega u ostalim strankama, posebno onima na vlasti, nije sram što se u Splitu provodi ovrha nad devetogodišnjim djetetom", rekao je Beljak.

>> VIDEO Cesareov otac nasilno ga je uvukao u auto, dječak se otimao

>> VIDEO Cesare odveden u tajnosti, prosvjednici bijesni

Apelirao je prije svega na ministra unutarnjih poslova, a onda i na sve ostale, da se zabrinu, da "razmišljaju kao ljudi, ne kao političari", pitajući se kako bi se osjećali da se to događa u njihovoj blizini. "Uostalom, kako li se osjeća dijete od devet godina, koje, eto, po našim zakonima i institucijama nitko ništa ne pita", rekao je zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulj tražio stanku

"Možemo li zajedno smoći snage, prije svega odgovorni, da se ta očigledna nepravda, pa koliko bila u skladu s pravom ili zakonima ili ne, ali je ljudska nepravda, Božja nepravda, kršćanska nepravda, da se to spriječi i da se za dobrobit djeteta sve to skupa prolongira za vrijeme kada će prestati mogućnost da dijete ozbiljno strada", kaže Beljak.

Bulj je pak tražio stanku kako bi Most potom progovorio o istoj temi. U Splitu se događa ovrha, blokirana je cesta, situacija je dramatična, argumentirao je svoj zahtjev, ali ga je predsjedavajući Željko Reiner uputio da stanku može tražiti samo u vezi aktualne točke dnevnog reda, u ovom slučaju studentskom radu, a ne o drugim temama.

Kako je Bulj nastavio, Reiner ga je opomenuo jednom, pa drugi put. "Oduzimam Vam pravo govoriti cijeli dan", poručio mu je Reiner.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara