Beljaku pauk nije dao kaznu iako je stao na ulaz u sabor. Pogledajte objašnjenje

Beljaku pauk nije dao kaznu iako je stao na ulaz u sabor. Pogledajte objašnjenje
Foto, video: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIKU HSS-a Kreši Beljaku pred sabor je došao pauk, a za to, kako smo doznali, nije snosio nikakve posljednice. 

Beljak je jutros parkirao gotovo na sam ulaz u sabor, a kada je pauk došao, izašao je iz zgrade sabora i čudio se što mu pauk želi dići auto. 

Do automobila je došao prije nego što ga je pauk podigao, no djelatnici Zagrebparkinga već su uslikali automobil i počeli se pripremati da podignu Beljakov Audi. 

Pravdao se da je zaboravio, potapšao policajca i prošao bez kazne

Na snimci se čuje kako se Beljak pravda da je zaboravio da je parkirao ispred ulaza u sabor. "Zaboravio sam skroz, došao na pet minuta", govorio je policajcu i radnicima Zagrebparkinga. Potom je potapšao policajca i ušao s njim u zgradu sabora, a onda je ponovno izašao i sam preparkirao automobil, za što je, kako se može zaključiti iz snimke, dobio zeleno svjetlo policajaca i djelatnika Zagrebparkinga.

No dok će obični smrtnici kojima pauk dolazi po auto, ako uspiju do automobila doći prije nego što ga pauk odveze, to platiti 250 kuna, Beljak se, kako nam je potvrđeno, izvukao bez ikakve kazne za svoje parkiranje. 

To su nam potvrdili i iz Zagrebparkinga, pojasnivši kako su njihovi djelatnici doista fotografirali Beljakov automobil i zatražili nalog za podizanje, no taj nalog, navode, nikada nisu dobili. 

Zagrebparking: "Nismo dobili nalog". Je li netko stopirao podizanje Beljakovog auta?

"Nakon zaprimljenog poziva, Služba premještanja i blokiranja vozila podružnice Zagrebparking uputila je prvo raspoloživo specijalizirano vozilo 'pauk' na mjesto prijave. Poštujući uobičajene procedure, djelatnici podružnice Zagrebparking fotografirali su predmetni automobil i zatražili nalog za premještanje vozila od službene osobe. Naime, podružnica Zagrebparking premještanje nepropisno zaustavljenih ili parkiranih vozila obavlja isključivo po nalogu prometnog redara, komunalnog redara ili policijskog službenika.Obzirom da nalog nisu dobili, nije bilo osnove za podizanjem vozila niti za izdavanjem uplatnice", odgovorili su za Index iz Zagrebparkinga. 

Željeli smo doznati zašto nije izdan nalog te je li netko stopirao podizanje Beljakova Audija. Zatražili smo pojašnjenje od prometnog redarstva, komunalnog redarstva i policije, no njihove odgovore nismo dobili. 

Objavit ćemo kada ih dobijemo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara