"Benty" u četvrtak poslijepodne isplovljava prema Gibraltaru

TRGOVAČKI brod "Benty" još se nalazi u Monroviji i trebao bi isploviti prema Gibraltaru u četvrtak poslijepodne, rekao je u četvrtak za Hinu predstavnik tvrtke Marin Consult, koja posreduje u zapošljavanju hrvatskih pomoraca.

"Kapetan Josip Alborghetti javio se u četvrtak ujutro i kazao da je u tijeku priprema broda za isplovljavanje prema Gibraltaru koje se očekuje u četvrtak u 17 sati po lokalnom vremenu", kazao je predstavnik tvrtke Marin Consult, dodajući da je posada broda dobro, te da je brod opskrbljen hranom i pitkom vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nekoliko desetaka liberijskih vojnika otelo je u nedjelju ujutro brod "Benty", na kojem je i sedam hrvatskih pomoraca, ispred liberijske obale te natjeralo posadu da pristane u luku Harper, gdje se na brod ukrcalo oko 1.000 izbjeglica, uglavnom žena i djece. Otmica je okončana u utorak dolaskom u Monroviju gdje su vojnici htjeli iskrcati izbjeglice koji bježe iz područja najteže ugroženih građanskim ratom koji bjesni u Liberiji.

Brod "Benty" plovi pod zastavom Svetog Vincenta i Grenadina i u vlasništvu je "Societe Navale Guineene BP 522", iz Republike Gvineje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara