Beograd: Danas prosvjed policije protiv optužnica ICTY-a

PRIPADNICI MUP-a Srbije danas će u 16 sati na Trgu Republike u Beogradu održati miting podrške haškom optuženiku, policijskom generalu Sretenu Lukiću, aktualnom načelniku Resora javne sigurnosti MUP-a Srbije, koji je u vrijeme NATO intervencije protiv SR Jugoslavije na Kosovu bio zapovjednik policijskih snaga.

Srbislav Ranđelović, generalni inspektor MUP-a Srbije, koji je i organizator mitinga, izjavio je Radiju B92 da organiziranjem skupa "policija brani svoju profesiju", te da najavljeni skup policajaca "nema nikakve veze s politikom".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne radi se o pobuni i nije riječ o prosvjedu, već se radi o tome da policija javno iznosi svoje stajalište u vezi s optužnicom protiv generala Sretena Lukića. Iza skupa ne stoji Vlada. Skup organizira policija. Objavljivanje optužnice protiv generala Lukića izazvalo je veći stupanj uznemirenosti kod pripadnika MUP-a i odgovarajući stupanj nesigurnosti u postupanju. Mi, svi pripadnici MUP-a, znamo šta za nas i za ovu državu znači lik i djelo generala Lukića", kazao je Ranđelović.

Haško tužiteljstvo prije nekoliko dana otpečatilo je optužnice protiv generala Vojske SCG i MUP-a Srbije, Nebojše Pavkovića, u vrijeme intervencije NATO-a na Kosovu 1999. godine zapovjednika Treće armije Vojske SR Jugoslavije, Vladimira Lazarevića, zapovjednika Prištinskog korpusa VJ, Vlastimira Đorđevića, načelnika Resora javne sigurnosti MUP-a Srbije, te policijskog generala Sretena Lukića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara