Beograd: Odgođen najavljeni nastavak suđenja za zločin na "Ovčari"

NASTAVAK suđenja optuženima za ratni zločin nad hrvatskim ratnim zarobljenicima, počinjen na Ovčari kod Vukovara u studenome 1991. godine, odgođen je u srijedu zbog liječničkog izvješća da jedan od optuženih, Predrag Dragović, nije psihički sposoban za suđenje, ali bi se ono moglo nastaviti već u četvrtak.

Predsjedavajući Sudskog vijeća Posebnog odjela Okružnog suda za ratne zločine u Beogradu Vesko Krstajić odlučio je nastavak suđenja odgoditi za četvrtak ako psihijatar u međuvremenu procijeni da je Predrag Dragović sposoban za suđenje. Dragović je pred sudom izjavio da se osjeća sasvim sposobnim i dodao da ga odgoda suđenja dodatno opterećuje.

Nakon što je u prvome dijelu javne rasprave, završene 5. srpnja, svih 17 optuženih zanijekalo krivnju za ubojstvo najmanje 192 hrvatska ratna zarobljenika, u nastavku suđenja počinje dokazni postupak u kojemu su u srijedu trebala biti saslušana i dva svjedoka-suradnika, Spasoje Petković i Boža Latinović, te nekoliko svjedoka iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom ovog djela dokaznog postupka, koji je planiran za razdoblje od 25. kolovoza do 2. rujna, pred Specijalnim vijećem za ratne zločine u Beogradu predviđeno je saslušanje osam oštećenih iz Zagreba. Glasnogovornik Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je za beogradski radio B92 "da je taj dio dokaznog postupka iznimno važan s aspekta optužbe i trebalo bi prikazati pravu sliku onoga što se dogodilo".

Optuženi su Milan Lančužanin i Marko Ljuboj, zapovjednik postrojbe "Leva supoderica" i njegov zamjenik, kao i njezini pripadnici Predrag Milojević, Vujo Zlatar, Goran Mugoš, Đorđe Šošić, Predrag Dragović, Miroslav Đanković, Slobodan Katić, Nada Kalaba i Milan Bulić. Optuženi su i zapovjednik Teritorijalne obrane Vukovara i njegov zamjenik Miroljub Vujović i Stanko Vujanović, te pripadnici TO Jovica Perić, Ivan Anastasijević (ranije Ivan Husnik), Predrag Madžarac i Milan Vojnović.

(Hina) xtman ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara