Beograd: Policija preispituje poslovanje Arkanovog NK "Obilić"

SLUŽBENICI Nogometnog saveza Srbije i Crne Gore predali su u subotu policiji na uvid sve dokumente o transferu nogometaša beogradskog prvoligaša "Obilić" u posljednjih deset godina, javio je Radio B92.

Provjera svih ugovora o transferu, posebno igrača koji su otišli u inozemstvo, uslijedila je nakon saznanja da je predsjednica NK "Obilić", folk-pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović svojedobno dobila milijun njemačkih maraka od vođa kriminalnog Zemunskog klana, čime je taj klan postao suvlasnik kluba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svetlana Ražnatović, udovica Željka Ražnatovića Arkana, uhićena je 17. ožujka zbog veza s Miloradom Lukovićem Legijom, prvoosumnjičenim za ubojstvo premijera Zorana Đinđića, i drugim članovima Zemunskog klana, a policija je pri pretresu njene kuće na Dedinju našla veliku količinu nedozvoljenog oružja.

Policija će se obratiti i inozemnim klubovima koji su kupovali igrače NK "Obilić", čiji je vlasnik do 2000. godine, kad je ubijen, bio Željko Ražnatović Arkan. Njegovim dolaskom u taj klub, po pisanju "Blica", počinje uspon kluba i njegov ulazak u prvu nogometnu ligu, a 1988. godine "Obilić" je osvojio i titulu prvaka države. Nakon ubojstva Arkana u siječnju 2000. godine, vlasnica i predsjednica kluba postala je Arkanova udovica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara