BEOGRAD: Predstavnici Kontaktne skupine i EU razgovarali sa srpskim čelnicima o Kosovu

Članovi izaslanstva šest zemalja Kontaktne skupine i predstavnici EU i NATO razgovarali su u petak sa srpskim političkim vrhom o situaciji na Kosovu, posebice parlamentarnim izborima koji se na Kosovu održavaju 23. listopada, no o sudjelovanju Srba na njima još nema novih odluka .

Predsjednik Srbije Boris Tadić novinarima je izjavio "da je sudjelovanje srpskog stanovništva na izborima na Kosovu u interesu Republike Srbije".

Tadić je međutim dodao da je od zemalja članica Kontaktne skupine i EU zatražio da se institucionalna zaštita Srba provede na osnovi UNMIK-ovog plana decentralizacije kao i plana koji je usvojila Skupština Srbije.

"Bez toga, svaki poziv Beograda bio bi bez utjecaja na izborni proces na Kosovu i Metohiji i dodatno bi obeshrabrio srpsku zajednicu za njen opstanak, odnosno, povratak na Kosovo i Metohiju", rekao je Tadić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O bojkotu izbora, koji su najavili kosovski Srbi, članovi izaslanstva Kontaktne skupine i EU razgovarali su i sa srpskim premijerom Vojislavom Koštunicom i ministrom vanjskih poslova SCG Vukom Draškovićem.(hina) xtman ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara