Beogradski istražni suci sutra u Scheveningenu ispituju Miloševića

ISTRAŽNI sudac beogradskog Okružnog suda Aleksandar Vujičić otputovao je u utorak u Den Haag, gdje bi u srijedu trebao saslušati bivšeg jugoslavenskog predsjednika, haaškog optuženika Slobodana Miloševića u vezi s ubojstvom nekadašnjeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića i atentata na Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali, javio je danas Radio B92.

Glasnogovornik Međunarodnog kaznenog suda Jim Landale potvrdio je za isti radio da se sutra očekuje saslušanje Miloševića.

"U Scheveningenu su istražni suci specijalnog suda Okružnog suda koji se bavi organiziranim kriminalom i oni su tamo radi saslušanja Slobodana Miloševića u vezi s novim saznanjima oko ubojstva Ivana Stambolića i povodom saslušanja Vojislava Šešelja o njegovim saznanjima u vezi s ubojstvom premijera Zorana Đinđića", kazao je ministar pravosuđa Vladan Batić beogradskoj Televiziji BK.

Dužnosnik Miloševićeve Socijalističke partije Srbije Zoran Anđelković izjavio je danas novinarima da će Milošević pristati dati iskaz samo pod uvjetom da to bude javno, "da bi građani mogli čuti sva pitanja i odgovore, bez skraćivanja".

Vlasti u Beogradu sumnjiče Miloševića da je odgovoran za otmicu i likvidaciju Ivana Stambolića u kolovozu 2000. godine (njegovo tijelo nađeno je na Fruškoj gori tijekom istrage o ubojstvu premijera Đinđića 12. ožujka ove godine), te za organizaciju atentata na - tad najjačeg - oporbenog čelnika Vuka Draškovića (Srpski pokret obnove), kad su poginula četvorica dužnosnika te stranke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara