Berlusconi najavio "poniznost i predanost" za predsjedanja EU

PREDSJEDNIK talijanske vlade Silvio Berlusconi u srijedu je u Europskom parlamentu obećao da će šestomjesečno predsjedanje Europskom unijom provoditi "u duhu poniznosti i predanosti".

"Zadaci pred Europskom unijom su osjetljivi i složeni, a mi ćemo tijekom predsjedanja nastojati maksimalno pridonijeti njihovu rješavanju... u duhu poniznosti i predanosti", izjavio je Berlusconi prigodom predstavljanja programa talijanskog predsjedanja zastupnicima Europskog parlamenta.

No, talijanski se premijer tijekom govora suočio s glasnim prosvjedima zastupnika iz redova zelenih, koji su, uz transparente i zvižduke, negodovali zbog njegova preuzimanja dužnosti predsjednika Europske unije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku kad je Berlusconi počeo govoriti, petnaestak zastupnika podiglo je u rukama natpise na talijanskom "La legge e uguale per tutti" (Zakon je jednak za sve) i "Nećemo kumove".

Talijanski premijer, kojemu je već suđeno zbog navodnog podmićivanja sudaca oko jednog poslovnog projekta tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća, nedavno je po hitnom postupku kroz talijanski parlament progurao zakon koji visokim državnim dužnosnicima jamči imunitet tijekom obnašanja dužnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara