Berlusconi o uspjesima i planovima svoje vlade

ITALIJA će raditi na proširenju Europske unije (EU) na Tursku, ali i na Rusiju i Izrael, te već ´snažno radi´ na pronalaženju drukčijeg rješenja osim oružanog sukoba za Irak, potvrdio je u ponedjeljak predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi sumirajući svojih 18 mjeseci na vlasti.  

´Italija je radila na ubrzanju procesa proširenja na 10 novih zemalja EU i radit će na uključenju puno drugih zemalja, među kojima su Turska, Rusija i Izrael - ´jedina demokracija´ Bliskog istoka, izjavio je Berlusconi na konferenciji za novinare krajem godine, iznoseći bilansu svojih 18 mjeseci na vlasti.

Italija ´snažno radi´ na pronalaženju drugačijeg rješenja osim oružanog sukoba s Irakom, izjavio je nadalje predsjednik talijanske vlade Berlusconi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je pozvao obitelj Agnelli, vlasnike tvrkte Fiat da ulažu više kako bi obnovili proizvodnju automobilske industrije koja je zbog krize morala restrukturirati proizvodnju i privremeno ukinuti 8.100 radnih mjesta, što je rezultiralo štrajkovima diljem zemlje. Berlusconi je već početkom prosinca snažno kritizirao tvrtku kazavši da ne zna kako nadvladati krizu.

U uspjehe svoje vlade talijanski je leader poglavito upisao smanjenje poreza za sve, zatim zajamčeni minimum za umirovljenike, poboljšanje sigurnosti (manje zločina i ubojstva) te usvajanje povoljnih mjera za osnutak novih radnih mjesta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara