BERLUSCONI: POČETAK RADA MEĐUVLADINE KONFERENCIJE U LISTOPADU

Talijanski premijer Silvio Berlusconi u subotu je u Luxembourgu izjavio da će Međuvladina konferencija (IGC), koja će imati zadnju riječ u budućem ustavu proširene Europske unije, početi s radom u listopadu u Rimu. L

Berlusconi, čija će zemlje 1. srpnja preuzeti predsjedništvo EU-a, izrazio je želju da okupi Međuvladinu konferenciju polovinom kolovoza u Rimu, što su promatrači ocijenili malo vjerojatnim zbog tradicionalnih godišnjih odmora u Italiji.

Berlusconi ističe da je vjerojatni početak rada Međuvladine konferencije 15. listopada u Rimu

Berlusconi je europske čelnike pozvao u "Rim gdje bi se trebao potpisati drugi sporazum prije europskih izbora koji su predviđeni za proljeće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zbog simboličnih razloga, Italija se zalaže da se Europski ustav potpiše upravo u Rimu, gdje je 1957. potpisan prvi ustav tadašnje Europska zajednica (EZ).

U tijeku je finalizacija plana ustava na kojoj rade članovi Konvencije o budućnosti Europe. Njezin predsjednik Valery Giscard d'Estaing službeno bi ga trebao predati šefovima država i vlada EU-a na summitu koji će se u Solunu održati 20. i 21. lipnja.

(Hina) mh svZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara