Berlusconi pozvao na prosvjed protiv terorizma radi paketa bombe

PAKET bomba koja je ranila u utorak policajca kada mu je u utorak eksplodirala u ruci, ponukala je talijanskog premijera Silvija Berlusconija da pozove Talijane na ujedinjenje u prosvjedu protiv terorizma.

Berlusconi je u svojoj izjavi rekao da je nužno i hitno da Italija, suočena sa ponovljenim djelima terorističkog nasilja, odbaci, bez podjela, ta djela i te nasilne ideje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pozvao je Talijane da se pridruže prosvjednom mimohodu protiv terorizma koji planiraju održati radnički sindikati 19. studenog u Firenci.

Bomba poslana poštom u rimsku policijsku stanicu bila je opisana kao kutija s video kazetama napunjenima eksplozivom, a bila je slična onima korištenima u nizu napada na talijansku upravu i policijske urede u prošlom mjesecu. Ti su paketi uzrokovali samo manju štetu, ali jučer ozlijeđeni policajac bi mogao izgubiti najmanje jednu ruku.

Policija kaže da je taj paket-bombu poslala anarhistička skupina, a ne ultraljevičarska teroristička organizacija Crvene brigade čijih je devet članova uhićeno u dva tjedna policijskih racija. Dodala je da je još jedno pismo-bomba također deaktivirano u utorak, a bilo je poslano u policijski stožer u gradu Viterbo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara