Berlusconi zbog suđenja prijeti prijevremenim izborima

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi najavio je mogućnost sazivanja prijevremenih parlamentarnih izbora zbog sudskog procesa koji se protiv njega vodi, piše u petak list Corriere dela Sera.

´Ako će se ponoviti situacija iz 1994. onda ćemo se vratiti biračima´, rekao je Berlusconi tijekom jučerašnjeg razgovora s američkim predsjednikom Georgeom Bushom u Washingtonu, izviješćuje na naslovnici Corriere dela Sera.

Berlusconi je pritom aludirao na ostavku koju je podnio 1994. nakon što je dobio sudsku obavijest da je protiv njega pokrenuta istraga i nakon što se iz njegove tadašnje vlade povukla Sjeverna liga.

Proces protiv Berlusconija opptuženoga za korumpiranje sudaca nastaviti će se 11. veljače, a trebao bi biti zaključen 26. ožujka ove godine.

Nakon što je Vrhovni sud odbio žalbu Berlusconijevih branitelja u kojoj su tražili premještanje procesa iz Milana u Bresciu, milanski sud je odredio datume nastavka procesa.

Berlusconi je iz Washingtona dao do znanja kako neće biti osuđen, ali ako se ponovi stanje od prije osam godina onda neće oklijevati u zahtjevu za prijevremenim izborima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara