Berlusconijevi odvjetnici traže njegovo oslobađanje

NA PROCESU u Milanu, na kojem je jedini optuženik talijanski premijer Silvio Berlusconi, optužen za korupciju sudaca, u petak je riječ imala obrana premijera koja je zatražila njegovo oslobađanje.

"Ovdje smo jer želimo dokazati jedini mogući zaključak na tome procesu. Taj zaključak jedino može biti oslobađanje optužbi Silvija Berlusconija, jer čin ne postoji", rekao je u petak u sudnici u Milanu jedan od branitelja talijanskog premijera odvjetnik Niccolo Ghedini.

Na procesu SME, koji je tako nazvan po imenu prehrambene industrije koja je trebala biti privatizirana, jedini optuženi je upravo premijer, jer se ostali dio procesa odvijao posebno.

Milanska tužiteljica Ilda Boccassini zatražila je osam godina zatvora za Berlusconija optužujući ga za korupciju rimskih sudaca, koji su zaustavili privatizaciju SME.

Naime, podmićivanje rimskih sudaca je tijekom procesa prvog stupnja dokazano i oni su kažnjeni po osam godina zatvora, ali je iz tog procesa bio isključen Berlusconi pošto je postojao zakon kojim se nije smjelo suditi petorici najviših državnih dužnosnika.

Nakon što je Ustavni sud proglasio neustavnim taj zakon, ponovno je pokrenut proces protiv Berlusconija, koji je kao vlasnik tvrtke Fininvest navodno trebao znati o operaciji podmićivanja.

Odvjetnik Ghedini je rekao kako optužba nije iznijela nikakav dokaz već samo "logiku sumnje", te bi zbog toga njegov štićenik Silvio Berlusconi trebao biti oslobođen.

Nakon riječi obrane sudsko vijeće će se povući na vijećanje.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara