Bernardić: Bilo bi bolje da izbori nisu u vrijeme blagdana

Bernardić: Bilo bi bolje da izbori nisu u vrijeme blagdana
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK SDP-a Davor Bernardić odbio je danas komentirati nezadovoljstvo njihovog predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića datumima izbora, no složio se s njim kako 22. prosinca i 5. siječnja "nisu najbolji datumi za što veću izlaznost građana" te da bi bilo bolje da izbori nisu u vrijeme blagdana.

Milanović je datume izbora nazvao lopovlukom i sramotom

"Već sam rekao da neću komentirati izjave predsjedničkih kandidata, pa tako ni Zorana Milanovića. Za komentare morat ćete pitati njih. Ono što osobno mogu reći je da bih volio da izlaznost na predsjedničke izbore bude čim veća, a zasigurno ovaj datum predsjedničkih izbora nije najbolji datum za što veću izlaznost građana", naglasio je Bernardić u Vodnjanu na 15. Danima mladog maslinovog ulja.

Milanović je nedavno odluku o datumima izbora nazvao "lopovlukom i sramotom".

Bernardić je kazao i kako su "izbori praznik demokracije" te kako je participacija građana izrazito važna jer oni trebaju odlučiti o tome tko će voditi državu i koje će se politike voditi na razini države.

"Izbori su prilika da pokažu svoj stav. Zato je bitno da što više građana izađe na izbore, stoga smatram da bi bilo bolje da ti datumi predsjednički izbora  ne dolaze u vrijeme blagdana" ustvrdio je šef SDP-a.

Na pitanje kako komentira činjenicu da IDS nije potpisao Deklaraciju o borbi protiv korupcije te Miletićevu izjavu kako im je "SDP ponudio sa zakašnjenjem", Bernardić je istaknuo kako SDP ima korektan odnos s IDS-om.

Smatra da su SDP i IDS svjetonazorski na istom tragu

"Vjerujem da su SDP i IDS svjetonazorski na istom tragu, odnosno na tragu građanskih sloboda, otvorenosti i tolerancije u našem društvu, antifašizma, a vjerujem i u borbi protiv korupcije. Dokument je otvoren, mogu ga potpisati sve stranke koje osjećaju da je borba protiv korupcije važan dio njihovog političkog djelovanja", rekao je Bernardić.

Osvrnuvši se na štrajk prosvjetara, on je kazao kako školski sindikati očito nemaju više povjerenja te kako su oni prevareni.

"Premijer i sama vlada su najprije tvrdili da novca nema, da bi kasnije ponudili porast plaće svima. Sindikati su tražili nešto razumno jer učitelji rade odgovoran posao, ako je bilo novca za povećanje plaća najvišim državnim dužnosnicima, onda je trebalo naći novca za učitelje jer je do sada porezna reforma išla na štetu najslabijih", poručio je Bernardić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara