Bernardić: Ostaje li Vukovar i dalje grad slučaj koji služi za obračune?

Bernardić: Ostaje li Vukovar i dalje grad slučaj koji služi za obračune?
Foto: Davor Javorović/Pixsell

PREDSJEDNIK SDP-a Davor Bernardić izjavio je u ponedjeljak tijekom vukovarske komemoracije da se Hrvatska danas s posebnim pijetetom prisjeća žrtava Vukovara i onih koji se još uvijek vode kao nestali te izrazio žaljenje što vlada nije uspjela riješiti to pitanje.

"S tugom i posebnim pijetetom prisjećamo se svih žrtava Vukovara, grada heroja, ali i onih koji se još uvijek vode kao nestali. Na žalost, vlada još nije uspjela riješiti to pitanje. No, pitanje koje uz to moramo postaviti jest - ima li Vukovar i imaju li mladi budućnost, ili će ostati grad slučaj koji će služiti za političke sukobe i obračune", rekao je Bernardić.

"Hrvatska mora riješiti pitanje nestalih"

Naglasio je da država mora napraviti određene pomake u rješavanju pitanja nestalih u Domovinskom ratu.

"Na žalost, to još nije napravljeno, a danas je prilika da se to kaže i da se adresira taj problem. Čeka nas još puno posla", kazao je Bernardić dodavši kako te probleme treba rješavati institucionalno.

Poručio je kako bi htio da se danas o Vukovaru govori kao gradu koji ima svijetlu budućnost, a mladi imaju šansu za uspjeh bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost. To bi trebao biti grad iz kojega se ne iseljavaju mladi, nego ostaju živjeti sa svojim obiteljima.

"To je Vukovar kojega želimo i kojega sanjamo", kaže Bernardić.

Upitan gdje je SDP-ov kandidat za predsjednika Zoran Milanović, odgovorio je kako o tome ne želi govoriti jer nije ni vrijeme niti mjesto za to.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara