Žestoka svađa u SDP-u, Grbin odjurio sa sastanka, Bernardić: "Ako ste nezadovoljni, možete ići"

Žestoka svađa u SDP-u, Grbin odjurio sa sastanka, Bernardić: "Ako ste nezadovoljni, možete ići"

Foto: Hina

SDP će tražiti da se o trojici ustavnih sudaca, koji su već usuglašeni s HDZ-om, glasa isti dan kada se bude u Hrvatskom saboru glasalo o osnivanju istražnog povjerenstva za Agrokor, zaključak je sjednice Kluba zastupnika SDP-a u utorak navečer, nakon kojega je predsjednik stranke Davor Bernardić poručio da SDP od povjerenstva ne odustaje.

Na sjednici na kojoj je Klub zastupnika SDP-a trebao zauzeti konačno stajalište hoće li popunjavanje Ustavnog suda uvjetovati osnivanjem istražnog povjerenstva za Agrokor, zaključeno je kako će se tražiti da se o sucima i povjerenstvu glasa isti dan. Zaključeno je i da se o osnivanju istražnog povjerenstva za Agrokor nastavljaju pregovori s HDZ-om.

O tim se zaključcima na sjednici Kluba SDP-a  formalno nije glasalo, a Bernardić je, nakon dvosatne sjednice, novinarima izjavio kako je važno utvrđivanja istine o poduzeću o kojem, ustvrdio je, "vlada već pet mjeseci nije podnijela ni jedno izvješće".

"Tražimo da se osnivanje istražnog povjerenstva stavi na glasanje pa ćemo vidjeti - čija je ručica 'za istinu', a čije su ručice 'u pekmezu'", rekao je Bernardić.

Žestoka svađa

Kako neslužbeno doznajemo, na sastanku je došlo do burne svađe nakon koje je nekoliko SDP-ovaca napustilo sastanak. Među njima su bili Peđa Grbin i Milanka Opačić.

Navodno je došlo do žestoke svađe i zastupnici su oštro kritizirali Bernardića, optužujući ga da nema jasnu politiku i da je u stranci paraliza odlučivanja, na što je on burno reagirao. Kako doznajemo, poručio je svima koji su nezadovoljni da mogu slobodno otići. Dodao je i kako na listama ima dovoljno kandidata koji će ih zamijeniti.

Ultimatum HDZ-u

Klub zastupnika SDP-a još je prije saborske ljetne stanke postavio ultimatum HDZ-u te izbor ustavnih sudaca uvjetovao osnivanjem saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, no to je stajalište promijenjeno na sjednici Kluba zastupnika prošli tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zbog promjena stajališta stranke o izboru ustavnih sudaca, SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin u petak navečer je predsjedniku Kluba zastupnika SDP-a, Arsenu Bauku, podnio ostavku na funkciju potpredsjednika saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav.  

Grbin je krajem prošloga tjedna izjavio za HRT kako će SDP i dalje inzistirati na istražnom povjerenstvu za Agrokor, ali ga neće više vezati uz izbor ustavnih sudaca.

No nakon večerašnje sjednice stranačkog Kluba, Bernardić je na novinarsko pitanje o navodnim vrludanjima u SDP-u odgovorio, kako je "sve što zna o tome, doznao  od anonimnih izvora u medijima" i da su svi u klubu  "manje-više na tragu da se istraži istina".

Rekao je i kako ne zna ništa ni o ostavci Peđe Grbina, osim onoga što je čuo to iz anonimnih izvora, a tu je informaciju nazvao - "plasiranjem spinova".

Rasprodaja Hrvatske

Bernardić je anonimne izvore optužio i da plasiraju laži, obmane, poluinformacije i spinove o ponovnom angažiranju američkog PR-ovca Alexa Brauna u SDP-u, kao i spominjanje s tim u vezi "nekakvih milijuna", ali nije demantirao da se s Braunom razgovaralo.

"Nisu u igri milijuni, niti ikakav skupi angažman, sve objavljeno o tome su poluinformacije iz anonimnih izvora", dodao je.

U medije se plasiraju lažne  informacije i narodu se mažu oči dok se u pozadini događa velika rasprodaja Hrvatske, ustvrdio je Bernardić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara