Bernardić: Todorićeve optužbe su zastrašujuće

Bernardić: Todorićeve optužbe su zastrašujuće

 Foto: FaH/IvicaTodoric.hr

PREDSJEDNIK SDP-a Davor Bernardić ocijenio je u subotu kako su teške optužbe koje je Ivica Todorić iznio na račun Vlade još jedna potvrda važnosti saborskog istražnog povjerenstva o Agrokoru.

"Ovo je samo dokaz da je situacija u Agrokoru puno teža i mutnija"

"Ivica Todorić iznio je ozbiljne i zastrašujuće optužbe na račun Vlade, od toga da je ucijenjen do toga da Vlada Republike Hrvatske pomaže strvinarskom fondu Knighthead i da iza tog fonda direktno stoje (Ante) Ramljak i (Martina) Dalić. Ovo je samo dokaz da je situacija u Agrokoru puno teža i mutnija od onog što je već poznato u javnosti", napisao je Bernardić na svom facebook profilu.

Građani istinu zaslužuju, nastavio je Bernardić, no nije mu jasan Todorićev tajming, prenosi Media Servis. "Zašto je Todorić to rekao tek sada nakon pet mjeseci, to je nešto što se tek treba utvrditi. Zašto Vlada već pet mjeseci nije objavila nikakav podatak o Agrokoru, zašto to rade, to sam pitao i Plenkovića na aktualcu pa mi nije odgovorio, to je nešto oko čega će se morati očitovati", smatra šef SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije normalno da pet mjeseci nemamo niti jedan podatak o poslovanju te kompanije"

"Ako je država preuzela upravljanje kompanijom, nije normalno da pet mjeseci nemamo niti jedan podatak o poslovanju te kompanije", dodaje Bernardić: "To je ono što u ovoj situaciji nije normalno i zato inzistiran na istražnom povjerenstvu i zato me ništa ovih dana nije moglo pokolebati"

Lider oporbe smatra kako danas više nitko ne može biti protiv saborskog povjerenstva za utvrđivanje istine o Agrokoru jer, ističe, radi se o kompaniji čiji problemi potencijalno mogu ugroziti sudbine desetaka tisuća građana Hrvatske.
 
Bernardić je komentirao i zadržavanje dosadašnjeg dugoročnog kreditnog rejtinga Hrvatske agencije Standard & Poor‘s, te podizanje izgleda sa stabilnih na pozitivne, pripisujući taj uspjeh Vladi svog prethodnika Zorana Milanovića: "Hrvatska još vozi na gorivo kojeg je ostavila SDP-ova vlada. Dakle, rast se u Hrvastkoj događa spontano manje-više u zadnjih gosinu dana, ali taj rast je duboko ugrožen svim ovim potezima Vlade i nečinjenjem"

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara