Bernardić: Za budućnost Hrvatske je potreban netko sa stavom

Bernardić: Za budućnost Hrvatske je potreban netko sa stavom
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

PREDSJEDNIK SDP-a Davor Bernardić izjavio je u Kninu da je Hrvatska ujedinjena u Domovinskom ratu, što je početna točka s koje se treba početi graditi budućnost, a za što je potreban netko sa stavom.

Čestitajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja Bernardić je rekao da je Oluja simbol pobjede, ali i slobode koja je izborena da bi ljudi mogli stvarati, graditi i raditi u Hrvatskoj te živjeti dostojanstveno od svog rada, a ne da se moraju iseljavati u Irsku ili Njemačku.

"Zato danas odajemo dužno poštovanje svim hrvatskim braniteljima, a pogotovo onima koji su dali svoj život za domovinu. Odajemo i dužno poštovanje svim civilnim žrtvama rata. Ne ponovilo se", poručio je Bernardić u Kninu, gdje prisustvuje svečanosti obilježavanja vojno-redarstvene operacije Oluja.

Upitan je li predsjednica jučer na prijemu zapovjednika u Kninu izašla iz predsjedničkih okvira, Bernardić je rekao da ne želi komentirati ništa osobno, no napomenuo je da Hrvatska mora imati jaku vladu i jakog predsjednika države koji će znati riješiti sva otvorena pitanja sa susjedima.

"Za to treba imati stav, jaku vladu i predsjednika koji su sposobni sprovesti reforme, koji su spremni uvesti red u državu, a ne da se događaju pojedinačni incidenti poput uzvikivanja ustaškog pozdrava i sjećanja na zaboravljene režime prošlosti", zaključio je Bernardić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara