Beroš o funkciji ministra zdravstva: Ako me premijer pozove, ja ću se odazvati

Beroš o funkciji ministra zdravstva: Ako me premijer pozove, ja ću se odazvati
Foto: HRT

POMOĆNIK ministra zdravstva Vili Beroš rekao je u Otvorenom HRT-a kako od premijera Andreja Plenkovića nije dobio ponudu da bude ministar zdravstva, no spreman je odazvati se.

>> Tko je Vili Beroš, mogući Kujundžićev nasljednik?

Na pitanje kako komentira situaciju oko ministra Kujundžića te što zna o prijetnjama neimenovanih interesnih skupina oko nabavke PET CT uređaja koji je jučer ministar spominjao na konferenciji za novinare, Beroš je odgovorio:

"Činjenica je da je ministar Milan Kujundžić stavio svoj mandat na raspolaganje i tako je odluku o svom odlasku ili ostanku u vladi prenio na premijera. To je njegova odluka i kao takvu ju treba uvažavati. Premijer, kao što je to uobičajeno, bira svoj kabinet i on će sigurno, analizirajući relevantne činjenice, faktore i vlastitim promišljanjem, donijeti konačnu odluku o ovom slučaju. Kakva će ona doista biti, nemoguće je u ovom trenutku prejudicirati niti to želim. Ono što je izvjesno mislim da će premijer, kao i do sada, donijeti odluku koja je na dobrobit hrvatskog zdravstva i naših pacijenata. Suradnja s ministrom je bila potpuno adekvatna i nastojao sam ga suportirati u svim njegovim nastojanjima i u ovom trenutku nemam spoznaje o nekim drugim elementima koje ste spomenuli."

"Ako me premijer pozove, ja ću se odazvati"

"U slučaju da vam ponudi, biste li pristali na to da postanete ministar u posljednjih nekoliko mjeseci mandata ove vlade?" upitao ga je voditelj Branko Nađvinski.

"Dvije godine sam u ovoj administraciji i vodim vitalni dio zdravstvenog sustava, bolničku zdravstvenu zaštitu. Ako premijer odluči da je potrebno mijenjati čelnika resora, ja ću se odazvati na to, mislim da sam kompetentan i da su neki rezultati iza mene", rekao je Beroš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara