Beroš: Virus ne bira, ulazi nam u zdravstveni sustav

Beroš: Virus ne bira, ulazi nam u zdravstveni sustav
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

MINISTAR zdravstva Vili Beroš jutros je u emisiji U mreži Prvog na HRT-u kazao da u Osijeku imamo aktivaciju, tj. povećani broj oboljelih, te su dva bolesnika završila na respiratoru i zahtijevali su mjere intenzivnog liječenja.

Beroš je kazao da nema nekih bitnih novosti te da redovito informiraju javnost i dogovor je da se to radi u redovitim obraćanjima javnosti.

"Ja sam samo vojnik u ovoj bitki", kazao je Beroš.

"Ovaj virus ne bira, što se dogodilo u drugim zemljama to se događa i kod nas. Usprkos našem nastojanju da ograničimo, spriječimo i da usporimo ulazak virusa u zdravstveni sustav, ipak se dešava da on ulazi, što je na neki način očekivano, jer, naravno, riječ je o bolesnim osobama koje idu u zdravstveni sustav. Ne postoji način brze detekcije je li netko pozitivan ili nije na koronavirus", rekao je Beroš.

Rekao je da su liječnici puno puta u situaciji kada moraju brzo reagirati i nemaju  vremena elaborirati je li netko bio u nekakvom kontaktu. Dodao je da se može dogoditi da se nekad pomoć pruži na ne baš optimalan način, kao jučer u Osijeku.

"Nakon toga najvažnije je što su i u Osijeku napravili da epidemiolozi svoje izvide detektiraju tko je od osoba bio u kontaktu s pozitivnim bolesnicima, a tko nije te da tako saniraju posljedice događaja. Tako je bilo jučer u Osijeku. Moja obaveza je bila suportirati ih i dati im potporu, u konačnici i svim zdravstvenim djelatnicima koji su na prvoj crti bojišnice, tako da sam to jučer i napravio", rekao je.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara