Bez ekoloških posljedica prevrtanje tegljača na autocesti Zagreb-Karlovac

GORIVO koje je iscurilo iz spremnika tegljača s umjetnim gnojivom, koji se prevrnuo noćas na autocesti ZagrebKarlovac, sakupljeno je u bačve i teren je saniran, a neoštećene su vreće s gnojivom pretovarene.

Gorivo koje se izlilo u odvodni kanal uz cestu sakupljeno je u 11 bačava zajedno s vodom i muljem, a procjenjuje se da ga je iscurilo između 100 i 200 litara. Zemlja uz cestu iskopana je bagerom i tekođer uklonjena.

Kako nije padala kiša, a gorivo je iscurilo u kanal, vjerojatno nije došlo do onečišćenja tla, rekli su na konferenciji za novinare održanoj rano poslijepodne predstavnici karlovačkog Ekostožera.

Policija je tijekom očevida utvrdila da u spremniku nije bilo dizelsko gorivo nego loživo ulje, pa je o tome obavijestila Državni inspektorat.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pošto je kamion uklonjen, sakupljeno je i umjetno gnojivo koje se prilikom prevrtanja kamiona rasulo iz 20-ak oštećenih vreća po tlu.

Po podacima PU karlovačke, nesreća se dogodila noćas u 23,55 sati na 35. kilometru autoceste Zagreb-Karlovac u blizini karlovačkih naplatnih kućica. Zbog magle je vozač izgubio smjer, a kamion je kotačima zahvatio zelenu površinu uz cestu i prevrnuo se. Vozač, koji je i vlasnik kamiona, Slobodan Relić iz Garešnice, nije ozlijeđen. Kamion je prevozio 25 tona umjetnog gnojiva iz Kutine.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara