Bez iznenađenja: SDP će za predsjednika kandidirati Ljubu Jurčića ili Ivu Josipovića

GLAVNI odbor SDP-a u 13 sati potvrdio je kako su za potencijalne predsjedničke kandidate najveće oporbene stranke izabrani Ljubo Jurčić i Ivo Josipović. Bilo je to sasvim u skladu s očekivanjima; s ova dva imena se u javnosti špekulira već tjednima.

No, pred članovima SDP-a će 12. srpnja biti puno teža odluka; morat će se izjasniti samo za jednog od njih i odlučiti tko će biti prvi SDP-ovac koji će se okušati u bitci za Pantovčak još otkad to nije uspjelo Zdravku Tomcu 1997.godine.

Zoran Milanović uvjeren je da će iduća godina biti godina SDP-a. "Danas biramo budućeg predsjednika Republike Hrvatske", rekao je šef oporbe uoči današnjeg sastanka SDP-ovog Glavnog odbora u središnjici stranke na Iblerovom trgu. No, Milanovićev entuzijazam mogao bi splasnuti ukoliko nakon ljeta svoju kandidaturu najavi i Ivo Sanader, kao što mnogi nagađaju da hoće. Na predstojećim izborima vrlo bitna će biti i preporuka Stjepana Mesića, ali aktualni predsjednik zasad ne pokazuje pretjeranu naklonost prema niti jednom od potencijalnih kandidata.

P.V.
Foto: Damir Krajac / Cropix

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara