Bez potvrde da su Adžić, Hadžić i Babić posljednji pod istragom

GLASNOGOVORNICA glavne haške tužiteljice Florence Hartmann nije željela ni potvrditi niti demantirati da su istrage protiv Blagoja Adžića, Gorana Hadžića i (nedavno optuženoga) Milana Babića, posljednje istrage koje Haško tužiteljstvo vodi protiv državljana Srbije i Crne Gore.

"Problem je u tome što vaši ministri nisu javno iznijeli sve informacije i svi zaboravljaju jedno ime. Postoje neki detalji koje javnost i ne mora znati, a bit će objelodanjeni kad dođe vrijeme za to. U svakom slučaju, neće više biti pokretane istrage, niti podizane optužnice protiv časnika iz aktivnog sastava, niti protiv ljudi sa srpske strane koji su odgovorni za događaje na Kosovu", kazala je glasnogovornica Carle del Ponte za današnji "Glas javnosti".

Ministar Srbije i Crne Gore za ljudska i manjinska prava Rasim Ljaljić nedavno je izjavio da se "s posljednje tri istrage protiv Adžića, Hadžića i Babića završava haška priča, bar što se tiče SCG", ali je dodao i da ne može pouzdano tvrditi da novih optužnica neće biti, već da su to pretpostavke do kojih je došao na osnovi razgovora s predstavnicima Međunarodnoga kaznenog suda u Den Haagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara