Bhutto i službeno u kućnom pritvoru

VOĐA pakistanske opozicije i bivša premijerka Benazir Bhutto stavljena je u kućni pritvor kako se ne bi pridružila masovnim prosvjedima najavljenim za danas, javljaju svjetski mediji.

Policija je objavila kako je okružila njezinu kuću u Lahoreu te da je poslano zatvorsko osoblje kako bi nadziralo situaciju. Ukupno, čak, nekoliko stotina policajaca okružuje njenu kuću, ne dopuštajući  ulazak ili izlazak iz kuće.

Bhutto odbija priznati svoj kućni pritvor. Kada su policijski službenici došli bivšoj premijerki uručiti rješenje o kućnom pritvoru, rečeno im je da ga ona trenutno nije u mogućnosti potpisati.

Danas se trebala pridružiti prosvjednicima te predvoditi trodnevni prosvjedni marš od njenog Lahorea do glavnog pakistanskog grada Islamabada. Bhutto i opozicija traže da pakistanski predsjednik general Pervez Musharraf ukine izvanredno stanje nametnuto prije deset dana te raspiše izbore u što kraćem roku i da  skine vojnu odoru.

Neimenovani dužnosnik pakistanske vlade kazao je CNN-u da je kućni pritvor određen radi dobrobiti Bhutto koja bi navodno ponovno mogla biti meta bombaša samoubojice. Jedan bombaš samoubojica već je pokušao izvesti atentat na bivšu premijerku u Karachiu 18. listopada, dan nakon što se vratila u Pakistan, kada su je tisuće ljudi pozdravljale na ulicama.  

D.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara