BIA uklonila tri prislušna uređaja iz kuće Vuka Draškovića

PRIPADNICI Sigurnosno-informacijske agencije (BIA), bivše Službe državne sigurnosti, u ponedjeljak su iz stana ministra vanjskih poslova SiCG Vuka Draškovića uklonili tri prislušna uređaja, koji su postavljeni za režima Slobodana Miloševića.

Dva prislušna uređaja uklonjena su iz dnevne sobe: jedan je bio pokraj telefona, drugi iza parketne lajsne, a treći je bio ugrađen u dio kamina u blagovaonici. Svi prislušni uređaji ugrađeni su prije nego se Drašković sa suprugom Danicom uselio u kuću 1994.

Drašković je nakon uklanjanja prislušnih uređaja pred mnogobrojnim novinarima izjavio kako ne vjeruje da su svi prislušnici uklonjeni iz kuće: "Ovo je samo početak, vjerojatno ćete ovo vidjeti još jednom, kad bude raspuštena BIA i osnovana nova služba", kazao je Drašković.

Drašković je zahtijevao da prislušnici budu uklonjeni u nazočnosti predstavnika javnosti.

Nalog za javno uklanjanje prislušnih uređaja iz Draškovićeva stana nedavno je izdao novi voditelj BIA-e Rade Bulatović, koji je nazočio i uklanjanju prislušnih uređaja. Bulatović je istaknuo kako je to "jasna poruka da se prekida s dosadašnjom praksom" i da "više nikad neće biti prisluškivanja političkih neistomišljenika".

U četvrtak, 29. travnja, kako je najavljeno, bit će uklonjeni prislušnici i iz prostorija Srpskog pokreta obnove, stranke koje je Drašković dugogodišnji predsjednik.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara