Biden dolazi u Srbiju, a tabloidi podsjećaju na izjavu: "Srbi su nepismeni degenerici i koljači"

AMERIČKI potpredsjednik Joe Biden u službenom je posjetu Sarajevu, Beogradu i Prištini, a srpski tabloid Alo! je na naslovnici raspalio naslov "Srbomrzac dolazi da se naslađuje" te podsjetio na Bidenove izjave tijekom ratne 1993., poput one: "Srbi su nepismeni, degenerici, silovatelji, ubojice beba, koljači i agresori".

"Biden će u srijedu imati priliku uživati u pogledu i diviti se američkoj moći jer će najvjerojatnije proći ulicom Kneza Miloša, u kojoj stoje ruševine nastale za vrijeme NATO-ve agresije. Da Bidenu neće biti neugodno dok bude prolazio pored zgrada Generalštaba i MUP-a, za čiji su sablasni izgled najodgovorniji izvođači radova SAD i NATO saveznici, svjedoče i njegove izjave o Srbima i događajima na Balkanu tijekom devedesetih", piše Alo! te u nastavku teksta podsjeća na neke od Bidenovih izjava:

"Srbi su nepismeni, degenerici, silovatelji, ubojice beba, koljači i agresori", rekao je 1. kolovoza 1993. godine Biden na CNN-u. Dva dana kasnije, 3. kolovoza 1993. godine, u svom govoru u američkom Senatu, Biden je rekao: "Krajnosti srpskih zvjerstava... silovanje Bosne i mahniti srpski fašizam iza njega... srpski barbarizmi“. "Ne suočavamo se s barbarskim ratom, već s prostačkim glasnim činom srpskog ekspanzionizma i agresije. Ovo je fašističko razbojništvo u maršu“, 15. svibnja 1993. godine ocijenio je srpsku agresiju na Hrvatsku Biden u razgovoru za National public radio Washington.

I.M.
Screenshot: Alo!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara