Bidenov sin šutio je mjesecima, a sad je konačno progovorio o Trumpovim napadima

Bidenov sin šutio je mjesecima, a sad je konačno progovorio o Trumpovim napadima
Foto: EPA

HUNTER Biden, sin bivšega potpredsjednika Sjedinjenih Država, Joea Bidena, prvi je put u nedjelju reagirao na kritike koje je na njegov račun izgovorio američki predsjednik Donald Trump te je branio svoje poslove u Ukrajini i Kini.

Hunter Biden, koji je mjesecima šutio, preko odvjetnika je poručio da namjerava podnijeti ostavku na članstvo u upravi kineske tvrtke te da, u slučaju da njegov otac pobijedi na američkim predsjedničkim izborima, ne namjerava raditi ni za jednu stranu tvrtku.

U priopćenju se ne navode razlozi ostavke najavljene za 31. listopada.

"Hunter se tim poslovnim aktivnostima bavio samostalno", napisao je njegov odvjetnik George Mesires u priopćenju. "Nije smatrao da je primjereno razgovarati o njima s ocem te to nije ni učinio".

Trump iznio optužbe bez dokaza

Kao član uprave šangajske tvrtke za upravljanje kapitalnim ulaganjima BHR nije ostvario nikakav profit, naveo je odvjetnik.

Trumpove optužbe protiv Huntera Bidena, koje je iznio bez ikakvih dokaza, i njegovi napori da ukrajinske dužnosnike nagovori na istragu, prošli su mjesec demokrate potaknule na pripreme postupka opoziva američkog predsjednika. 

Po istraživanju javnog mišljenja, Joe Biden trenutačno vodi među demokratima u utrci za predsjedničkog kandidata.

Odvjetnik Huntera Bidena kazao je da Hunter, dok je radio u ukrajinskoj energetskoj tvrtki Bursimi, nije bio suočen ni s kakvim optužbama za bilo kakav prijestup. Tu je tvrtku napustio u travnju. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara