BiH državljanka u SAD-u pokušala zadaviti svoju bebu, sudac je poslao na liječenje

BiH državljanka u SAD-u pokušala zadaviti svoju bebu, sudac je poslao na liječenje

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

BIH državljanka, 33-godišnja Saliha Mehmedović, tijekom božićne večeri u SAD-u pokušala je zadaviti svoju bebu, a pretpostavlja se kako je to učinila zbog traume koju je pretrpjela u ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćnik javnog tužitelja Patrick Marthage je rekao kako je Saliha previše traumatizirana i psihički uznemirena kako bi objasnila zašto je pokušala zadaviti svoga dva i pol mjeseca starog sina Jamina. "Ne postoji jasan razlog, a ona je uistinu vrlo tragična figura u ovom trenutku", rekao je Marthage nakon što je sudac Barry M. Donalty ustvrdio da je Saliha psihički nesposobna za suđenje.

Odredio je kako ona mora godinu dana provesti u psihijatrijskoj ustanovi. Marthage je izjavio kako će učiniti sve da joj pomognu te da je tužna što se njezine ratne traume nastavljaju. Saliha je optužena za ubojstvo i napad, a na suđenje će se vratiti samo ako joj se stanje nakon godinu dana poboljša. Mehmedović se sa svojim dečkom Mirsadom Rekićem u Uticu preselila prije godinu dana, a 2000. godine je stigla u Syracuse. Bebi je u incidentu zbog nedostatka kisika oštećen mozak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara