BiH: Međunarodne organizacije razmatraju moguće ratne posljedice

MEĐUNARODNE organizacije angažirane u BiH u srijedu su potvrdile kako prate razvoj krize u slučaju eventualnog vojnog udara na Irak i razmatraju moguće posljedice rata na Bosnu i Hercegovinu.

Glasnogovornik Misije policije Europske unije u BiH Jon Oskar Solnes izjavio je na konferenciji za novinare u Mostaru kako ta Misija ´pravi neke procjene i razmatra´ sigurnosne posljedice na primjenu zakona u BiH u slučaju rata u Iraku.

´Ne mislimo da rat u Iraku može bitno promijeniti sigurnosno okružje u provođenju zakona u BiH´, rekao je Solnes.

Glasnogovornik SFOR-a multinacionalne brigade za Jugoistočni sektor Christophe Fix je izjavio kako je sigurnosna situacija o zoni odgovornosti ove brigade Stabilizacijskih snaga (koja obuhvaća jugoistočna područja BiH) ´stabilna ali i krhka´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Ako bi se desila kriza u Iraku mala je mogućnost da bi to brzo ugrozilo sigurnosnu situaciju u zoni odgovornosti ove SFOR-ove brigade u jugoistočnim dijelovima BiH´, rekao je Fix.

Objašnjavajući što znači ´krhka sigurnosna situacija´ Fix je kazao kako ´još od prije u nekoliko mjesta u jugoistočnim područjima BiH postoji mogućnost da buknu incidenti, ali SFOR nadzire ta mjesta´.

U slučaju ratne krize u Iraku SFOR-ova višenacionalna brigada za jugoistočni sektor, po Fixovim riječima, provest će sigurnosne mjere u svojoj zoni odgovornosti´.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara