BiH: Pripadnici SFOR-a uklonili kontrolne punktove kod pala

PRIPADNICI stabilizacijskih snaga u BiH (SFOR) uklonili su u ponedjeljak nešto poslije 14 sati nadzorne punktove na cestama prema Palama koje su postavili još u subotu rano ujutro.

Glasnogovornik SFOR-a Mathew Brock kazao je novinarima kako je operacija započeta prije dva dana ovime praktično okončana te da će tijekom dana prestati i rad zajedničkog Operativnog stožera SFOR-a i policije Republike Srpske.

U protekla dva dana vojnici SFOR-a i lokalne policije na Palama tragali su za osobama osumnjičenima za ratne zločine i njihovim pomagačima.

Glasnogovornik SFOR-a za sada nije želio komentirati koliko je ta operacija bila uspješna, ali je istaknuo kako su prikupljeni podaci koji mogu biti veoma značajni za buduću potragu za osumnjičenima za ratne zločine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U subotu i nedjelju na Palama je pretreseno više objekata, uključujući kuće i stanove koje koriste članovi najuže obitelji bivšeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića. Tom prilikom zaplijenjeno je više računala, video-vrpci te različite dokumentacije koju pripadnici SFOR-a sada analiziraju.

U toku operacije na Palama privedene su i dvije osobe, od kojih je jedna brzo puštena, a druga je i dalje na ispitivanju.

Prema tvrdnjama domaćih medija, riječ je o bivšem policajcu Republike Srspke Dušanu Tešiću, koji bi mogao biti povezan s mrežom zaštite Radovana Karadžića.

(Hina) rm sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara