BiH zahvalila Hrvatskoj za donaciju policijske opreme

BiH zahvalila Hrvatskoj za donaciju policijske opreme
Screenshot: Avaz TV

MINISTAR sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić danas je izrazio zahvalnost vladi Hrvatske na pomoći osiguranoj za funkcioniranje policijskih agencija u BiH.

Nakon odluke vlade Hrvatske da uputi pomoć od pet termovizijskih kamera i 198 kompleta policijske opreme za policijske snage u Bosni i Hercegovini, Ministarstvo sigurnosti BiH oglasilo se priopćenjem u kojemu izražavaju zahvalnost na ovoj gesti.

"Ministarstvo sigurnosti BiH duboko vjeruje da širenje međudržavne suradnje na planu sigurnosti i veoma važna uloga Hrvatske kao zemlje predsjedateljice Vijećem Europske unije predstavljaju dobrobit i za BiH", stoji u izjavi.

Iz BiH tvrde da su ovo prvi konkretni rezultati u poboljšanju suradnje

Istaknuto je kako su ovo prvi konkretni rezultati u poboljšanju suradnje nakon sastanka ministra unutarnjih poslova Hrvatske Davora Božinovića i Radončića održanog prošlog tjedna u Zagrebu.

Na temelju dogovora dvojice ministara, kako podsjećaju iz Ministarstva sigurnosti BiH, u Sarajevu je danas održan sastanak čelnika policijskih agencija iz BiH i Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske a glavna tema bio je problem ilegalnih migracija, pri čemu su dogovoreni novi oblici suradnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara