BiH-ministar: Pristup Hrvatske EU otvorio bi vrata i za BiH

MINISTAR sigurnosti i dopredsjednik Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Bariša Čolak ocijenio je da bi pristup Republike Hrvatske Europskoj uniji otvorio vrata i Bosni i Hercegovini za europske integracije.


Čolak je to izjavio ususret posjetu hrvatskog ministra vanjskih poslova Tonina Picule Sarajevu tijekom kojega bi se s BiH trebao potpisati sporazum o Pograničnom prometu i suradnji.

´Što prije Hrvatska uđe i nama (BiH) se otvaraju vrata za pristupanje Europskoj uniji´, izjavio je u subotu telefonski dopredsjednik Vijeća ministara BiH Bariša Čolak. Čolak vjeruje i kako će Republici Hrvatskoj biti u interesu da zemlje u regiji krenu istim putem.

Dopredsjednik Vijeća ministara Bosne i Hercegovine zauzima se za uređenje dobrosusjednih odnosa s Hrvatskom kao i s drugim zemljama u regiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Mi ćemo biti za to da se s Hrvatskom urede odnosi kako je to normalno sa susjedima´, rekao je Čolak.

Dodao je kako obje strane očekuju skoro rješavanje ´spornih pitanja´ oko statusa luke Ploče i slobodnog prolaska kroz Neum.

Hrvatski šef diplomacije u utorak stiže u dvodnevni posjet BiH tijekom kojega će se susresti sa svojim bosanskohercegovačkim kolegom Mladenom Ivanićem, članovima trojnog Predsjedništva i Visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Paddyem Ashdownom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara