Bijela kuća kaže da Bin Laden nudi samo rat i bijedu

Bijela kuća kaže da Bin Laden nudi samo rat i bijedu

BIJELA kuća je uzvratila u subotu na poruku Osame bin Ladena koja upozorava na odmazdu protiv Šiita u Iraku osuđujući čelnika al Qaede kao čovjeka mračne vizije koji nudi samo kaos, rat i bijedu.

"Osama bin Laden opet želi posijati podjelu i kaos u Iraku i muslimanskom svijetu", rekla je Bijela kuća u poruci koju je pročitao njezin dužnosnik.

Dužnosnik je govorio pod uvjetom da se ne objavi njegovo ime jer američke obavještajne službe još nastoje utvrditi autentičnost audio poruke koju je bin Laden uputio u subotu putem Interneta,

"Ako je autentična, vrpca pokazuje iznova da bin Laden i al Qaeda nastavljaju rabiti medije kako bi opravdali svoju mračnu viziju i rat protiv čovječnosti", rekao je dužnosnik Bijele kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovi teroristi ne nude ništa drugo u svojoj ideologiji i porukama osim daljnih borbi, sukoba i bijede", dodao je on.

U svojoj poruci bin Laden je upozorio iračke većinske Šiite na odmazdu zbog napada na Arape Sunite te da će se njegova skupina boriti protiv Sjedinjenih Država bilo gdje u svijetu.

Bila je to njegova druga internetska poruka u samo dva dana i jedan od njegovih najsnažnijih komentara o sektaškim podjelama u Iraku.

Bin Laden, pripadnik muslimana Sunita koji Šiite vide kao heretike, kazao je kako se u Iraku uništavaju Arapi Suniti koji u zemlji predstavljaju manjinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara