Bijelo-crvena Končareva Ena

Bijelo-crvena Končareva Ena

KONČAR Ena smještena je u kućište izrađeno od legure aluminija i magnezija, teži manje od 1,5 kilogram, a pogoni ju ULV (Ultra-Low Voltage) Intel Pentium M procesor takta 1,1 GHz, zaslužan za autonomiju baterije do pet sati neprekidnog rada.

Kako je uobičajeno kod računala ovog "kalibra“, Ena je izgrađena na Intel matičnoj ploči sa 855 GME čipsetom. Na istu je integrirana grafička kartica kojoj je moguće dodijeliti do 64 megabajta memorije. Integrirana je također i zvučna kartica, te Fast Ethernet mrežna kartica, V90 modem te IEEE802.11b/g bežična veza.

Što se ulazno-izlaznih jedinica tiče, Ena je opremljena sa dva USB 2.0 priključka, jednim FireWire (IEEE1394) priključkom, te VGA priključkom, linijskim izlazom, ulazom za mikrofon, te jednim PCMCIA utorom. Praktičan dodatak je i čitač četiri vrste memorijskih kartica – Sonyjevih MemoryStick te MemoryStick PRO, SecureDigital te MMC.

Slika se prikazuje na 10,6-inčnom TFT zaslonu širokog formata, u razlučivosti od 1280 sa 768 točaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pohranu podataka brine čvrsti disk kapaciteta 60 odnosno 80 gigabajta, a trajno ih je moguće zapisati korištenjem dvoslojnog DVD/RW pisača. Radne memorije u osnovnoj konfiguraciji ima 512 megabajta, a po potrebi ju je moguće proširiti na dva gigabajta.

Ena mjeri 266 x 202,5 x 34,5 milimetara, a teži 1,47 kilograma sa baterijom. Poklopac je lakiran u vinsko-crvenu boju, dok je ostatak kućišta bijele boje.

Temeljna konfiguracija sa 60 gigabajtnim čvrstim diskom i Microsoft Windows XP Home operativnim sustavom dostupna je po cijeni od 9600 kuna + PDV, dok je snažnija inačica sa gigabajt radne memorije, 80 gigabajtnim čvrstim diskom i Microsoft Windows XP Professional operativnim sustavom stoji 10,400 kuna + PDV.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara