Bill Clinton: Hillary uvijek želi promjene, nikad nije zadovoljna stanjem u bilo čemu

Bill Clinton:  Hillary uvijek želi promjene, nikad nije zadovoljna stanjem u bilo čemu

Foto: FaH

BIVŠI predsjednik Bill Clinton opisao je na demokratskoj konvenciji svoju suprugu Hillary kao snagu promjena i dugogodišnjeg borca za društvenu pravdu poručivši da je ona pravi izbor za Bijelu kuću na izborima u studenome.

Bivši je predsjednik poručio u Philadelphiji da je Hillary Clinton "najbolji kreator promjena kojeg je ikad sreo u čitavom životu".

"Da ste sjedili gdje sam ja sjedio i da ste čuli ono što sam ja čuo za svakom večerom, svakim ručkom, svakom dugom šetnjom zaključili biste da ta žena nikad nije zadovoljna postojećim stanjem u bilo čemu. Uvijek želi pokrenuti promjene, to je ona".

U utorak navečer demokratska konvencija odabrala je Hillary Clinton za kandidatkinju Demokratske stranke na predsjedničkim izborima i tako okrenula novu stranicu u američkoj povijesti izabravši prvi puta ženu koja će predstavljati neku veliku stranku na predsjedničkim izborima.

“U proljeće 1971. susreo sam djevojku”, započeo je svoj govor Clinton opisujući ključne trenutke u njihovu životu od udvaranja, preko rođenja kćeri Chelseae, koja je pratila govor iz publike, do ulaska u politiku Hillary Clinton izborom za senatoricu države New York i potom mandatom na mjestu američke državne tajnice.

Bill Clinton je ispričao sudionicima konvencije kako je Hillary bila aktivistkinja od prvih dana kad su se upoznali kao studenti prava na Yaleu. Opisao je kako je davala pravne savjete i pomoć siromašnima i borila se protiv segregacije u školama u Alabami u 1970-ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je neutaživo znatiželjna i prirodni je vođa", kazao je opisujući ju kao glavnog borca u obitelji Clinton koji je rođen "s dodatnim genom za odgovornost".

Bill Clinton koji je služio kao 42. američki predsjednik od 1993. do 2001. uživa veliku popularnost i jedan je od najboljih političkih govornika u zemlji. U svom govoru napravio je odmak od političkih govora i pružio je toplu potporu životnog partnera koju tradicionalno daje supruga a ne suprug a još manje bivši američki predsjednik.

Nominacija Hillary Clinton prekretnica je u 240 godina dugoj povijesti SAD-a. Žene su u toj zemlji osvojile pravo glasa 1920. nakon što je ratificiran 19. ustavni amandman.

Drugi dan konvencije završen je kratkim obraćanjem video linkom iz New Yorka Hillary Clinton koja je zahvalila svima na velikom danu a mladim ženama poručila je da će ona možda biti prva žena predsjednica ali "jedna od vas je sljedeća".

Hillary Clinton u četvrtak će službeno prihvatiti stranačku nominaciju za predsjedničke izbore.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara