Biskupijsko spomen-hodočašće u Vukovaru

Vjernici Đakovačkosrijemske biskupije danas su u Vukovaru bili na Petome spomenhodočašću, održanom pod geslom "Ubijeliše svoje haljine u krvi Jaganjčevoj".

Na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata vjernici, koji su stigli iz svih dekanata i župa Đakovačke i srijemske biskupije, sudjelovali su u molitvi križnog puta koji su ove godine sastavili i predmolili hrvatski branitelji iz župa Valpovačkog dekanata.

Svečanu euharistiju u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova predvodio je biskup đakovački i srijemski msgr. Marin Srakić. Molilo se za mir, povratak prognanika, za napaćene i u ratu stradale, te za sve one koji teško žive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom euharistije vjernici su predali darove prikupljene po dekanatima Đakovačke i srijemske biskupije za potrebe socijalno ugroženih Vukovaraca.

Ove je godine Spomen-hodočašće vjernika Đakovačke i srijemske biskupije u Vukovaru proteklo u ozračju proslave Godine svetih srijemskih mučenika, a 1700. obljetnica srijemskih mučenika proslavljena je 26. listopada u Srijemskoj Mitrovici.

(Hina) xždra ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara