Bivša Krstičevićeva firma ostvarila više od milijardu kuna prihoda ove godine

Bivša Krstičevićeva firma ostvarila više od milijardu kuna prihoda ove godine
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

BIVŠA tvrtka ministra Krstičevića King ICT ove je godine ostvarila pozitivne rezultate u svim područjima poslovanja te procjenjuje da će 2019. završiti s konsolidiranim prihodima većim od milijardu kuna, istaknuo je predsjednik Uprave te tvrtke Plamenko Barišić. 

"Ova godina je za nas bila najuspješnija u 21 godinu našeg rada, a nastavak pozitivnih trendova očekujemo i u 2020. godini u koju ulazimo i s 500 zaposlenih", naglasio je Barišić na susretu s novinarima. 

90 posto prihoda ostvareno u Hrvatskoj

Iznoseći podatke o strukturi konsolidiranih prihoda, rekao je kako se oko 750 milijuna kuna odnosi samo na King ICT, a ostalo na još četiri tvrtke koje imaju u svom portfelju odnosno da je oko 90 posto prihoda ostvareno u Hrvatskoj, a preostalih 10 posto u regiji preko njihove četiri podružnice u Srbiji, Makedoniji, na Kosovu te u Bosni i Hercegovini.

Barišić je uspješnu godinu objasnio i uspostavljenim novim i pojačanim postojećim međunarodnim partnerstvima, što im je donijelo i nove poslove, ali i priliku da rade s najmodernijim tehnologijama. 

King ICT je dosta radio i s državom, što planira i u idućoj godini jer, kako je ocijenio Barišić, "ima u zemlji još dosta starih sustava koje treba obnoviti, modernizirati i digitalizirati i u javnom i u privatnom sektoru, od državne i javne uprave pa do, primjerice, banaka". 

Naveo je da su ove godine dosta radili i projekte i rješenja vezane uz Schengen te da i dalje rade na centralnom schengenskom sustavu, kao i na raznim rješenjima za nadzor i kontrolu granica, 'i plavih i zelenih', što su vrlo kompleksni poslovi koji uključuju senzoriku, video i radarske kamere, dronove i dr. 

Projekti za državu

Od projekata koje će početi u ovoj i nastaviti ih i u idućoj godini izdvojio je projekte za MUP, Ministarstvo poljoprivrede, HEP Plin, Finu, kao i neke medijske kuće, a od projekata u regiji izdvojio je projekte u BiH itd. 

Osvrnuo se i na nedostatak radne snage koji osjećaju i u King ICT-u napomenuvši da se "dosta boje što će Austrija iduće godine otvoriti svoje tržište rada" za hrvatske radnike. 

Barišić smatra i kako je sada jako važno iskoristiti EU fondove, i to ne samo u ICT sektoru nego i drugim sektorima u Hrvatskoj u što treba "ozbiljno zagrabiti" do 2023. godine.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara