Bivša Krstičevićeva tvrtka izabrana za posao vrijedan 28 milijuna kuna

Bivša Krstičevićeva tvrtka izabrana za posao vrijedan 28 milijuna kuna
Foto: FAH

ZAJEDNICA ponuditelja, koju čine tvrtke Securitas Hrvatska i Ericsson Nikola Tesla s podizvoditeljem KING ICT-om, potpisali su ugovor o provedbi projekta uspostave "Stacionarnog sustava za nadzor državne granice s Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom“, vrijedan više od 28 milijuna kuna, objavili su u ponedjeljak iz Ericsson Nikole Tesle.

Radi se o sredstvima koja su sufinancirana iz Fonda za unutarnju sigurnost – komponenta granice (ISF Borders), navodi se u priopćenju iz Ericssona Nikole Tesle.

Nadzor granice

Provedba projekta predstavlja nastavak uspostave stacionarnih sustava za nadzor vanjske kopnene granice, čije dosadašnje korištenje višestruko povećava sposobnost učinkovitog nadzora granice.

Završetkom projekta, koji je ujedno i nastavak ispunjavanja potrebnih uvjeta za pristupanje schengenskom prostoru, još će više biti povećana učinkovitost, usmjerenost i brzina reakcije i postupanja policijskih službenika u slučaju uočavanja nezakonitog prelaska državne granice, odnosno nadzora vanjske kopnene granice, zaključuje se u priopćenju. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara