Bivša NBA zvijezda uhićena zbog seksualnog iskorištavanja djevojčice

Bivša NBA zvijezda uhićena zbog seksualnog iskorištavanja djevojčice

Tekst: Totalsport
Foto: disciplesofclyde

BIVŠI NBA košarkaš, 47-godišnji Alvin Robertson, četverostruki All-Star igrač, optužen je za seksualno iskorištavanje djeteta, trgovanje maloljetnim djetetom te prisiljavanje djeteta na seks.

Nekadašnji bek-šuter San Antonija, Milwaukeeja, Detroita i Toronta je, prema optužnici, bio član bande koja je otela 14-godišnju djevojčicu iz San Antonija te je prisiljavala na seks s klijentima i plesanje u striptiz-klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojčica je uspjela pobjeći navodnim otmičarima, nakon čega je pokrenuta istraga. Optuženo je sedmero ljudi, među kojima je i Robertsonova djevojka, a nekadašnji je košarkaš jedini koji zasad nije uhićen.

Robertson, osvajač olimpijskog zlata 1984. godine, i ranije je imao velikih problema sa zakonom. U stanci između dviju NBA sezona, 1990. godine, proveo je mjesec dana u zatvoru jer je pretukao tadašnju suprugu. U kolovozu 1997. je priznao krivnju za zlostavljanje tadašnje djevojke, zbog čega je osuđen na godinu dana zatvora. Ponovno je uhićen u siječnju 2007. u San Antoniju zbog obiteljskog nasilja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara