Bivša Trumpova savjetnica snimala navodni Trumpov poziv, evo što joj je rekao

Bivša Trumpova savjetnica snimala navodni Trumpov poziv, evo što joj je rekao
Foto: EPA

BIVŠA savjetnica Donalda Trumpa objavila je snimku telefonskog poziva američkog predsjednika koji je uslijedio nakon što je dobila otkaz u Bijeloj kući, prenosi BBC.

U snimci, koja je objavljena i na američkoj mreži NBC, glas za koji se pretpostavlja da je od američkoga predsjednika Donalda Trumpa govori da je vidio na vijestima kako ona "razmišlja o odlasku" te je pita: "Zašto, što se dogodilo?"

"General Kelly je došao k meni i rekao da biste vi htjeli da odem", odgovara ženski glas.

"Ne ... Nitko mi nije ništa rekao o tome", odgovora muški glas. "Znaš da oni vode veliku operaciju, ali nisam to znao, nisam to znao."

Posao u Bijeloj kući osvojila na snimanju "Pripravnika"

Trump i Manigault Newman upoznali su se tijekom snimanja "The Apprenticea" (hrv. "Pripravnik"), zabavne emisije u kojoj se mladi poduzetnici natječu za osvajanje radnoga mjesta.

"Wacky Omarosa", kako je predsjednik Trump naziva, kroz svoju knjigu Unhinged i TV nastupe izložila je privatne razgovore unutar Bijele kuće gdje je radila u odjelu za javnu komunikaciju, usredotočivši se na afričko-američku zajednicu. Nije imala pristup najvišim tajnama u Bijeloj kući.

U tweetovima, koje jučer objavio, Trump je izjavio da su napadi na njega počeli nakon što je Manigault Newman dobila otkaz u Bijeloj kući.

 

Nadodao je i da je zatražio od šefa stožera Johna Kellyja da pokuša "riješiti problem".

Rudy Giuliani, odvjetnik predsjednika Trumpa, kaže kako je Manigault Newman prekršila zakon snimajući privatne razgovore u Bijeloj kući.

13. prosinca Manigault Newman dobila je otkaz, a kao objašnjenje stajalo je da je "živcirala" kolege na poslu.

U drugoj snimci koju je ona objavila čovjek za kojega se pretpostavlja da je John Kelly govori o važnosti integriteta, koji ona po njemu ne posjeduje, što je dovelo do njenog otkaza. Također, govori o njezinom korištenju državnih vozila te nadodaje: "Ako od ovoga napravimo prijateljski rastanak ... možete pogledati na svoje vrijeme provedeno u Bijeloj kući kao godinu dana služenja narodu i onda možete krenuti bez ikakvih poteškoća u budućnost, ne gubeći vaš ugled."

Unhinged

Najzanimljivija činjenica unutar knjige Unhinged, koja u prodaju izlazi danas, jest da postoji snimljeni zapis kada američki predsjednik govori riječ "nigger" za vrijeme snimanja The Apprenticea. U par tweetova, Donald Trump je rekao da navedena riječ nije u njegovom vokabularu, te da je uvjeren kako nema nikakvih snimki.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara