OBITELJSKO NASILJE U ZAGREBU

Bivšeg policajca pustili iz zatvora da čuva djecu. Pretukao je 14-godišnju kćer

Bivšeg policajca pustili iz zatvora da čuva djecu. Pretukao je 14-godišnju kćer
Foto: Privatan album

BIVŠI policajac i osuđeni obiteljski nasilnik S. F. jučer popodne je na zagrebačkoj Peščenici brutalno istukao 14-godišnju kćer te je potom odveden u Vrapče. Indexu je to javila njena majka E.F. koja se nalazi u bolnici Merkur, gdje je u ponedjeljak operirana i zato je njen bivši suprug čuvao djecu, a sve nam je potvrđeno i u policiji. Majka nam je ispričala da je pet puta zvala policiju, a u trenu kad je nazvala kćer i čula da je otac tuče odmah je u spavaćici otišla iz bolnice i Uberom stigla do kćeri, u isto vrijeme kad i policija.

"Zvala sam kćer oko 13 da vidim je li došla iz škole. Pitala sam ju jesu li tata i braco doma. Imam 7-godišnjeg sina s posebnim potrebama, ima Aspergerov sindrom. Kad mi je kći rekla da nisu doma, odmah sam zvala bivšeg koji mi se nije javljao. Potom sam je oko 15:30 ponovno zvala da krene na informatiku i opet je pitala jesu li se vratili, a ona je rekla da nisu. Zatim sam u 16:59 prvi put zvala policiju da im kažem da je bivši suprug alkoholiziran i da je s njim 7-godišnje dijete", započela je priču majka, koja je potom kćer obavijestila da se ne uplaši, ali da će doći policija.

Više puta zvala policiju

Potom je opet u 17:22 zvala policiju u Petrovoj da pita jesu li krenuli. Kad je potom od kćeri čula da ih još nema, opet je u 17:39 zvala Petrovu i rekli su joj da su na postupanju. U 17:46 zvala je ponovno kćer i čula da je tata tuče te opet zvala policiju i potom bez dopuštenja liječnika otišla iz bolnice i Uberom stigla do obiteljske kuće gdje je zatekla pretučenu kćer. U to vrijeme stigla je, navodi, i policija te su njenog bivšeg supruga odvezli u Vrapče, dok su kćer zaprimili u Klaićevoj gdje je zadržana tijekom vikenda.

"Zvala sam kćer opet u 17:46 i čujem je kako vrišti 'tata nemoj me tući, molim te' i sina u pozadini kako urla. Izletjela sam iz svoje bolesničke sobe, sestre su me zaustavile da moram potpisati i čekati doktora, ja govorim da ću potpisati, ali ne čekam doktora. Zovem Uber i na Heinzelovoj iz auta vidim policiju pod rotirkama kako odlazi prema našoj kući. Kći me zove sa susjedovog mobitela jer joj je tata razbio i mobitel i kaže mi da je ok. Policija i ja dolazimo skoro u isto vrijeme, kad sam je vidjela, pala sam u nesvijest", počela nam je priču potresena majka.

Djevojčica je u Klaićevoj, oporavlja se

Potom je, kaže, došla hitna i odveli su djevojčicu u Klaićevu.

"Kći je bježala od oca koji ju je mlatio i držala ruke ispred glave da je prestane tući po glavi, vikala je 'upomoć' i 'tata gušiš me, nemoj me tući, molim te', razbio joj je naočale na glavi i mobitel koji nam je jedini vid komunikacije. Pobjegla je kod susjeda u kuću, ali i susjed je pobjegao, otac ju je tamo našao i izvukao van i nastavio ju tući, njenom glavom je otkinuo i jednu letvu s ograde, vukao ju je po asfaltu i rastrgao majicu. Pušten je iz zatvora gdje je bio radi prijetnji tetama u vrtiću, za što je dobio 2 godine i 9 mjeseci zatvora, a 2014. je bio osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog obiteljskog nasilja (tad je odležao jedva 10 mjeseci), pušten je u siječnju na uvjetnu zbog dobrog vladanja i jer je inzistirao da čuva djecu dok sam ja na operaciji. Ovo je prvi put da je digao ruku na dijete", ispričala nam je majka koja se morala vratiti u Merkur, budući da je u ponedjeljak operirana i još mora biti na liječenju.

Sin joj je, kaže, kod njene majke, a kći u Klaićevoj. Navodi kako je tražila od liječnika u Klaićevoj da djevojčici snime glavu i da je zato inzistirala na tome da ostave djevojčicu na promatranju, a poslije će također kod bake.

"Ja sam se morala vratiti u Merkur jer su mi u ponedjeljak izvadili maternicu i jajnike i bila sam dva dana na intenzivnoj, a sad još moram ostati u bolnici. Razvela sam se od njega jer mi je bilo dosta toga da mu budem vreća za udaranje i on je već osuđen za obiteljsko nasilje, djecu nikad nije dirao, inače je mene tukao. Izrečena mu je mjera obaveze liječenja od alkohola, no nikad se nije javio na liječenje, niti imao sankcije zbog toga. A ja sam nezaposlena već godinu dana jer mi je sin s posebnim potrebama i moram biti s njim", rekla nam je, navodeći kako ne zna zašto je policiju morala zvati pet puta prije nego su došli.

Policija sve potvrdila: Nastavit ćemo kriminalističko istraživanje kad izađe iz Vrapča

U Operativno-komunikacijskom centru policije 192 Indexu su potvrdili da su imali intervenciju na Peščenici.

"Mogu potvrditi da je bila intervencija zbog kaznenog djela nasilja u obitelji. Potvrđujemo da je otac odveden u Vrapče i da će se nastaviti kriminalističko istraživanje kad se otpusti iz Vrapča, ne znamo kad će to biti jer u Vrapču može ostati i 14 dana, no svakako vršimo kriminalističko istraživanje jer nije riječ o prekršajnom već o kaznenom djelu", rekli su za Index u policiji.

U OKC-u 192 su nam potvrdili i da je policija prvi poziv zaprimila u 16:59. Kažu da im je zbog velike gužve trebalo više vremena da stignu do Peščenice.

Kontaktirali smo i Dječju bolnicu u Klaićevoj gdje su nam potvrdili da je 14-godišnja djevojčica zaprimljena sinoć i da je ostala tijekom vikenda kod njih.

"Dobrog je stanja, zaprimljena je kod nas, ima lake tjelesne ozljede, oguljotine. Zadržana je radi paramedicinskih razloga što znači da nemamo dijete kome dati pa je kod nas preko vikenda, moramo vidjeti hoće li po nju doći baka ili socijalna služba", kratko su nam rekli u Klaićevoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara