Bivši branitelj optužuje ugledne Osječane za korištenje seksualnih "usluga" maloljetnica

Bivši branitelj optužuje ugledne Osječane za korištenje seksualnih "usluga" maloljetnica

Tekst: S.C.H. / J.Š.
Foto: Ilustracija

ZAHVALJUJUĆI upornoj borbi umirovljenog branitelja Dragutina Pocrnića, koji ne odustaje od namjere da raskrinka navodno dobro organizirani lanac maloljetničke prostitucije u kojem su žrtve djevojke smještene u osječkom Domu za odgoj, u tom su gradu zaredale smjene odgovornih osoba koje nisu poduzele mjere kako bi taj skandal riješile,

Kako prenosi Jutarnji list, svoja bi mjesta uskoro trebali napustiti načelnik Policijske uprave Osijek Darinko Mikulić i načelnik temeljne policije Tomislav Bilandžić, a razlog njihove smjene je činjenica da nisu poduzeli potrebne mjere kako bi istražili stvarno stanje u Domu za odgoj.

Pocrnić je do sada napisao više prijava, a posjećuje i urede socijalnih ustanova, policije, tužiteljstva u nastojanju da povrati skrbništvo nad dvoje djece koje mu je oduzela bivša supruga Biljana Pocrnić, a koju bivši branitelj optužuje da je bila jedna od organizatora maloljetničke prostitucije u osječkom Domu za odgoj.

Među korisnicima "usluga" i lokalni moćnici, djelatnici pravosuđa, policije, direktori...  

"On tvrdi kako su sve prijave protiv nje odbačene jer njegova bivša supruga "opslužuje" i dužnosnike policije, pravosuđa, lokalne moćnike i direktore i vlasnike tvrtki, dok istovremeno policija i tužiteljstvo, kako tvrdi, promptno reagiraju na sve njezine prijave prema njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim borbe za vlastitu djecu, od kojih je jedno također neko vrijeme bilo smješteno u Domu nakon što je on zbog osude na temelju jedne od prijava bivše supruge završio u zatvoru, Pocrnić tvrdi i da su seksualne "usluge" maloljetnica iz Doma koristili i brojni ugledni građani Osijeka, pripadnici policije i javnih ustanova.

Pocrnić dalje tvrdi i kako je među osobama koje su zaslužne za njegov progon i direktor ispostave Hrvatskih cesta Josip Škorić, kojega je optužio da je također seksualno iskorištavao maloljetnice, a Škorićevo su ime svojedobno, kada je prije nekoliko mjeseci izbio skandal u Osijeku, spominjale i djevojke smještene u Domu.

Ostavku podnijela i ravnateljica Doma jasminka Dević
Ovoga je tjedna, podnijevši ostavku, Dom za odgoj bez objašnjenja napustila i dosadašnja ravnateljica Jasminka Dević, koja je mjesecima oštro demantirala bilo kakve optužbe o navodnoj prostituciji i zlostavljanju djece u Domu, kao i činjenice o drogi i alkoholu među štićenicima.

Njezinu je stranu svojedobno držalo i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, koje je nakon interne revizije u Domu konstatiralo kako nema dokaza o prostituciji, nakon čega je Pocrnić zaradio još jednu prijavu zbog "neopravdanog uznemiravanja javnosti".

Čini se da je osječka policija, dijelom smjenama dosadašnjih čelnika, ali i novim istragama, ipak odlučila do kraja rasvijetliti događaje u Domu za odgoj kako bi konačno stavila točku na taj slučaj koji je teško kompromitiralo dio visokopozicioniranih gradskih čelnika i utjecajnih djelatnika gradskih i državnih poduzeća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara